Павел Станчев (екс-Нова) Главен Изпълнителен Директор на bTV

Досегашният  Главен Изпълнителен Директор на бТВ Вики Политова „ще се заеме с други дейности“

бТВ Media Group ЕАД („бТВ“) обяви на 16 януари 2014 г. назначаването на Павел Станчев за Главен Изпълнителен Директор (CEO) на българския бизнес на Central European Media Enterprises Ltd. („СМЕ“) считано от 1 февруари 2014 г. Вики Политова ще напусне в края на месеца, за да се заеме с други дейности.

Павел Станчев коментира: „Присъединяването ми към бТВ е голямо предизвикателство. Ще използвам цялата си енергия и опит, за да засилим водещата позиция на бТВ Media Group на телевизионния пазар в България, и място, където работят най-талантливите журналисти и телевизионни професионалисти“.

Кристоф Майнуш, Председател на Управителния Съвет на бТВ и Главен Изпълнителен Директор (Co-CEO) на СМЕ, добави: „Павел е отлично подготвен да ръководи нашия екип в България. Огромният му опит с медийни компании в Централна и Източна Европа, и особено в България, е идеална предпоставка за да продължи традицията на бТВ като лидер на пазара. Бих искал да благодаря на Вики за всеотдайността й към бТВ на различните й постове от самия старт на канала“.

Павел Станчев има над 20-годишен медиен и телевизионен опит в Централна и Източна Европа. От 2013 година е главен изпълнителен директор на Антена Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения. От 2004 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на Нова Телевизия в България. Бил е също изпълнителен директор на HBO Румъния, EрТеЕл Хърватска и Канал Д Румъния.

Политова е част от екипа на Би Ти Ви от създаването на медията през 2000 г., когато е генерален директор „Продажби“. През 2005 г. поема оперативното управление, a през октомври 2006 г. става генерален директор на телевизията, пише в сайта на телевизията.

След придобиването на Би Ти Ви от CME през 2010 г. е назначена за главен оперативен директор на bTV Media Group, като отговаря за резултатите на цялата медийна група, включваща телевизионни и радиоканали, както и уебсайтове. От средата на 2011 г. Политова е председател на управителния съвет и генерален и изпълнителен директор на bTV Media Group.

Как има хипотеза назначението на Павел Станчев да е свързано с промяна на собствеността на bTV, четете в „Капитал“.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 януари 2014 г.