Paul Oakenfold и Dub FX казват „ДА“ на Spirit of Burgas!

Легендарният Paul Oakenfold се присъединява към най-известното транс трио Above&Beyond в първия ден на SPIRIT of Burgas

Dub FX е специалният гост на 28 юли на Solar Dance Arena

Едно от най-значимите имена на електронната сцена Paul Oakenfold потвърди участастието си на SPIRIT of Burgas. Легендарният диджей ще се присъедини към  най-известното транс трио Above&Beyond в първия ден на фестивала на Solar Dance Arena.

Paul Oakenfold е определян като най-влиятелния диджей в света от най-престижните медии и е записан в  Книгата за рекордите на Гинес именно с това си прозвище. Номинираният два пъти за Грами артист е една жива легенда, на която е трудно да се изброят заслугите към съвременната музикална сцена. Неслучайно Мадона избра именно Paul Oakenfold за свой подгряващ диджей на концерта си у нас. Освен на кралицата на попа, той е автор на редица ремикси на Джъстин Тимбърлейк, Ролинг Стоунс, U2, Снуп Дог, Мюз, Ню Ордър, Дъ Кюър, Масив Атак и много други. Автор е на саундтраците на „Матрицата“, „Парола: риба меч“, „Не умирай днес“, Карибски пирати”, „Шрек 2”. Негова е музиката и в Big Brother, както и тази на невероятната жлъчна комедия на Саша Барън Коен „Бруно”.

На следващата вечер, 28 юли, сцената на Solar Dance Arena ще се превърне в средище на уличното изкуство и градската култура, благодарение на живото изпълнение на Dub FX. Австралиецът Ben Stanford ще зарадва публиката с креативната си музика, която той сам създава с помощта на своята лууп станция.

Dub FX придобива своята световна популярност чрез видеото “Love someone” в Youtube. То представлява поредното улично изпълнение на музиканта, но този път заснето с професионална камера. Разпространено в интернет, видеото достига до милиони хора, които  забелязват у него вродения му талант да твори музика по свой собствен уникален начин.

Музиката на Dub FX представлява умела комбинация от бийтбокс, дъб, реге, хип хоп и дори дръм енд бейс, а с текстовете си винаги изразява своята позиция по общественозначими проблеми. Много от парчетата си Dub FX разпространява в социалните мрежи чрез редица безплатни семпъли, като междувременно не спира да пътува по света и да прави своите улични представления.

Коментари (0)

Публикувано в на 31 май 2013 г.