Пътешествие с най-елегантните влакове в света по Travel Channel

Ново по Travel Channel през февруари 2014 г.

ИЗГУБЕНИ И ОЦЕЛЯВАЩИ
Премиера в четвъртък, 13 февруари, от 20:00 ч.

Когато Майкъл Хоук, бивш капитан от армията на САЩ, който в продължение на 12 години е служил активна военна служба в Специалните части, предлага на съпругата си Рут Ингланд-Хоук да предприемат едно ново приключение, можете да бъдете сигурни, че не става дума за пътуване до местния увеселителен парк. Майкъл и Рут, които имат опит в техниките за оцеляване в екстремни условия, са изправени пред най-голямото за тях предизвикателство досега. Допълнителен проблем е, че те няма как да се подготвят. В „Изгубени и оцеляващи“ на семейство Хоук се налага да подложат на изпитание своите умения до най-краен предел, тъй като те са оставени дълбоко в дивата пустош с превързани очи, с минимални провизии и много малко насочващи знаци за това в коя страна се намират, да не говорим за място, на което реално са. Те трябва да разчитат на своите инстинкти, опит, на своята вътрешна сила и един на друг, за да намерят път към безопасността, далеч от непосредствените опасности. Пътуването ще обтегне брачните връзки и жаждата за приключения, докато те се катерят, пълзят и си проправят път със зъби и нокти през най-неприветливи пейзажи, обратно към цивилизацията.

КУЛИНАРНИТЕ ПЪТЕШЕСТВИЯ С ВЛАК НА ДЖОНАТАН ПАНГ
Премиера във вторник, 11 февруари, от 20:00 ч.

При самото споменаване на „Ориент Експрес“ в съзнанието ни изплуват емоционално наситени образи на разкошни вагони, стилни пътници и вълнуващи дестинации, като всичко това е обгърнато от романтиката на пътуването с влак. Джонатан Панг, самопризнал се като бонвиван със страст към гастрономията, е привлечен от очарованието на стария свят и поема на кулинарно пътешествие, прекосявайки континенти на борда на някои от най-елегантните влакове в света. По пътя той спира в някои изключителни кулинарни дестинации, като Венеция, Париж и Истанбул, за да проучи някои съвременни изискани ястия. Все пак, именно на борда на чудесните влакове, с които пътува, Джонатан наистина разбира значението старата поговорка, че понякога самото пътуване може да бъде по-хубаво, от това да пристигнеш.

В ТЪРСЕНЕ НА СКъПОЦЕННИ КАМъНИ
Премиера в сряда, 5 февруари, от 21:00 ч.

Много често без риск няма печалба и никъде другаде това не е по-вярно, отколкото в бизнеса със скъпоценни камъни. Този пазар без никакви гаранции за купувача – който сам трябва да поеме всички рискове – не е за нерешителните, тъй като дори трупани с години знания и опит могат да доведат до провал в критичния момент. „В търсене на скъпоценни камъни“ навлиза в слабо познатия свят на скъпоценните камъни и големите залози, отправяйки се директно към най-натоварените и най-рисковите търговски райони в света. От мините за рубини във Виетнам до изпълнените с живот улични пазари на Мадагаскар, „В търсене на скъпоценни камъни“ отвежда зрителите до екзотични дестинации и сред непознати култури, за да разкрие тайните на индустрията на скъпоценните камъни. Търсачът на скъпоценни камъни Рон Лебланк, експертът по бижутата Даян Робинсън и геологът Бърни Гейбори ловко маневрират през мини, пазари и напрегнати преговори в търсене на най-големите, най-ярките и най-изгодните скъпоценни камъни в света. С потенциално огромна възвращаемост и стремеж към откриване на перфектния камък като водеща сила, ексцентричният Лебланк и неговите партньори се отправят на път, за да се върнат с отбрани
скъпоценни камъни за своята взискателна клиентела: от изумруди от Колумбия и лунен камък от Шри Ланка, до перли от Мианмар и топаз от Бразилия. Но зад блясъка на тези скъпоценни камъни, винаги се крие риск от опасност. Екипът трябва да си осигури безопасност и подходящи предпазни мерки, за да получи достъп до всяка страна и бързо за прецени участниците на всяко място, да се увери, че стоките са автентични и безпроблемно да открие фалшификатите, да договори най-добрата цена и, което е най-важно от всичко – всички да останат живи, за да разкажат историята.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 януари 2014 г.