Пържоли цвърчат самотно на барбекюто – това е кощунство за Фиеста ТВ!

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата 19-25 април

Слънце, почивка и „Барбекю на двора”

Прочутата максима твърди, че няма нищо по-хубаво от лошото време. Все пак, когато слънцето се покаже, почти няма по-приятно нещо от хапване на открито. Пък и нищо не обединява така добре хората като нажежена скара, излъчваща упойващи аромати.

„Барбекю на двора” е предаването, което ще промени представите ви за потенциала на скарата. Ако сте смятали, че на грил може да се приготвят само изсушени пържоли, овъглени шишове и цвърчащи кюфтета, време е да хвърлите едно око на „Барбекю на двора” и да видите невероятните неща, които Кевин Уайт и Ким Шулце ще приготвят за вас. Освен разнообразни техники за печене на месо и зеленчуци, Уайт предлага и изключително оригинални салати и гарнитури. А жизнерадостната Ким ще ви покаже как да стегнете и поправите скарата след дългите месеци, в които е стояла неизползвана.

Заедно с „Йога за цялото семейство”

Ако все отлагате физическите занимания и се оправдавате с домашните си задължения, сега е моментът да съберете всички представители на фамилията и да опитате „Йога за цялото семейство”. Йога – една от доказано най-благотворните практики за тялото, дължи популярността си и на своята достъпност – всеки и по всяко време може да практикува асани.

„Йога за цялото семейство” не прави изключение – програмата има еднакво благотворен ефект върху родителите, техните родители и децата. При това се радвате на близостта на околните, а акцентът е върху радостта от общуването и взаимността.

Под вещото ръководство на Ингрит и вие, и близките ви добивате нова форма и самочувствие, споделяте радостта от това да сте заедно, а накрая я изразявате активно с финалната фаза „намасте” – тя е тъкмо за това – да преоткрием себе си във връзката с другите.

Източни пиеси с Шон Ричардс

Пролетната умора ви изтощава, всичко ви изгледа сиво, скучно и еднообразно – сега е моментът за хапка Азия. Водещата на Източната одисея „Изяж Азия” Шон Ричардс ще ви разведе из необятните географски, културни и кулинарни пластове на Близкия Изток.

Една от спирките й тази седмица е град Агра. Там Шон ще ви разкаже легендата на Тадж Махал и не по-малко вълнуващата история на кулата на Агра, ще проникне в спецификите на моголското готвене и поднасяне на храна. Ако сте смятали, че  тематичните партита, подчинени на определен вкус или цвят са последен писък на западняшката мода, ще се убедите че не е така. В средата на ХVІІ в. моголите са организирали празненства, на които се е поднасяла бяла храна, сред бял интериор, бели цветя и украшения. А ако сафед морг (пиле с бял сос) запали любопитството ви, на сайта на www.fiestatv.tv ще откриете рецептата за приготвянето му.

Не толкова достъпни са нещата при майсторите на мраморни мозайки. С помощта на същите примитивни инструменти, които са използвали прадедите им, днес мъжете дялат и полират парченцата, които сглобяват в изумителни орнаменти. Тайните на занаята се предават от баща на син и никога не напускат семейството.

Коментари (0)

Публикувано в на 18 април 2010 г.