Първата съпруга на президент Радев сигнализира СЕМ

Първата съпруга и майка на детето на президента Румен Радев е подала жалба чак до СЕМ по повод обширното интервю, което той даде преди няколко седмици пред Би Ти Ви. В дневния ред на регулатора е била поставена точка по повод жалба от Гинка Радева за нарушение правата на детето Георги Радев в програмата на Би Ти Ви. Това става ясно от последната стенограма от заседанието на регулатора, пише ПИК.

По-надолу членовете на СЕМ констатират, че казусът е много интересен – става дума за истински прецедент в съвременната ни политика. Бившата съпруга на Радев иска незабавна реакция от регулатора и може би дори глоба на медията, че синът й е бил споменат във въпросното интервю от баща му. А поводът е сбиване в училището му, в което имаше съмнения, че той е участвал.

От стенограмата става ясно, че въпреки изнесените доклади и констатации в публичното пространство, проверката в училището на Георги Радев не е приключила окончателно, няма изразено становище от инспектората, както и от полицията.

Президентът Румен Радев дава интервю, в което водещия Антон Хекимян задава въпрос за сина му, относно обвинения, че наследникът му е участвал в побой над ученик. Тогава Радев в качеството си на баща отговаря, че няма такова нещо и, че медиите преувеличават, тъй като става дума за неговия син.

Коментари (0)

Публикувано в на 19 юли 2017 г.