Откриване на Олимпиадата онлайн с Вера Маринова по БНТ с онлайн видео и снимки

Откриване на Олимпиадата онлайн с Вера Маринова по БНТ

Вера Маринова и Камен Алипиев коментират церемонията по откриване на Олимпийските игри в Лондон

На 27 юли с церемонията по откриването на ХХХ Летни олимпийски игри в Лондон започва Олимпийската програма на Българска национална телевизия.

В петък от 22:00 часа започва студиото „Днес на игрите” с водещи Методи Манченко и Боряна Тончева. Техен специален гост ще бъде посланикът на България в Лондон Константин Димитров. Интервю за БНТ даде и председателят на БОК Стефка Костадинова. Зрителите ще се запознаят с последните новини около българите в Лондон, ще видят картина от волейболната среща България-Русия, както и реакциите на треньори и играчи след мача. Другото българско участие, което предаването ще покаже е това на Явор Христов в стрелбата с лък. „Днес на игрите” ще покаже и последната сесия на МОК и изказванията на Жак Рох, за който това е последна Олимпиада, тъй като догодина ще се оттегли от поста.

От 23:00 часа същата вечер БНТ ще излъчи на живо церемонията по откриване на Игрите. Камен Алипиев и легендарната Вера МариноваАткинсън ще преведат зрителите през магията, която режисьорът Дани Бойл е подготвил. Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън обеща едно невероятно шоу, което ще ознаменува огромната подготовка и инвестиция от 9 млрд. британски лири за провеждането Олимпиадата. Вера не е коментирала такава церемония от зимните игри в Нагано през 1998 г.

В петък сутринта от 10:00 часа церемонията ще бъде повторена, за да могат повече зрители да й се насладят, а от 11:30 часа, на живо от Лондон спортните фенове ще могат да гледат първото издание на „Олимпиадата с Тереза Маринова”. Ководещ на спортното токшоу заедно с Тереза ще бъде Боряна Тончева.

Редовната олимпийска програма на БНТ стартира на 26 юли с включване в обедните спортни новини от студиото в Лондон. Екипът на БНТ достави и сглоби 2,2 тона техника и е в пълна готовност да изпълни задачата си – да предаде близо 300 часа програма за 17-те дни на Игрите.

В първото издание на студийното предаване „Днес на игрите”, което ще се излъчи на живо от Лондон тази вечер от 22:00 часа зрителите ще видят информация за жребия в турнира по тенис и реакцията на българския отбор. Специален гост ще бъде генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Зрителите ще видят и откриването на изложбата на Васил Стоев в българското посолство, която е част от българското участие в културната програма на Олимпиадата. Освен това феновете ще научат най-интересното от игрите, които започнаха с първенството по футбол и скандалните извинениея от страна на организаторите към КНДР заради объркания флаг с този на Република Южна Корея при представянето на състезателките и още много любопитна информация.

Всичко за Олимпийските игри можете да откриете само на http://olimpiada.bnt.bg/ – гледай онлайн на този адрес или на http://tv.bnt.bg/!

Алтернативен линк с всички онлайн спортни излъчвания: http://lsh.lshunter.tv/

##########

БНТ2 излъчва документален филм за първия български олимпийски шампион

Този петък в деня на откриването на XXX-те олимпийските игри в Лондон, БНТ2 ще излъчи документалния филм за първия олимпийски шампион на България, състезателят по борба Никола Станчев.

Филмът, озаглавен „Първият”, проследява спомените  на приятелите, близките и колегите на Никола Станчев  за това какъв човек е бил той. Пред камерата на БНТ застават Валентин Йорданов – президент на Българската федерация по борба,  Цено Ценов-президент на Европейската централа по борба, както и Димитър Добрев – олимпийски шампион.

Зрителите на БНТ ще видят и чуят съпругата и дъщерята на Никола  Станчев. Във филма са включени и два непоказвани до момента кадъра от последните стъпки на шампиона по борба към олимпийския медал.

В задочен диалог между  Райко Петров – треньор на олимпийския ни шампион и Никола Станчев документалната лента проследява пътя и противниците на Станчев към олимпийското злато. Режисьор на филма е Иван Зашев.

Гледайте документалния филм „Първият” този петък от 18:15ч. само по БНТ 2 или в секцията „на живо” на bnt.bg !

Коментари (0)

Публикувано в на 26 юли 2012 г.