„Открадната красота“ – филми по bTV Cinema

bTV cinema: акценти от филмовата програма за седмицата 7 – 13 юни (2010)

СУПЕРПАТРУЛ (премиера)
Оригинално заглавие: Super Troopers
Дата на излъчване: 7-ми юни, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 11-ти юни, петък, 23:00 часа
Комедия, Криминален, САЩ, 2001 г.
Режисьор: Джей Чандрасекхар
Участват: Андре Вайполис, Джои Керн, Джефри Аренд, Кевин Хефернън, Стив Лем, Джей Чандрасекхар, Пол Сотър и др.

Петима моторизирани полицаи от Вермонт живеят доста безгрижно и всяват смут по шосетата с хаотичните си изяви. Те патрулират неголяма територия близо до канадската граница. В повечето от времето лентяйстват. Но когато им орязват бюджета и това заплашва да ги удари по джоба „великолепната петорка” се втурва в борба за оцеляване като се разработва така, че пушек се вдига. Трябва да се разкрие убийство и да се разбие наркокартел. Момчетата трябва да докажат, че са най-добрите. Пожелайте им успех. „Суперпатрул“ е по сценарий на петима комици, които изпълняват и ролите на супер ченгетата.

ЖАБОКЪТ ПРИНЦ
Оригинално заглавие: Prince Charming
Дати на излъчване: 10-ти юни, четвъртък, 20:00 часа
Повторение: 11-ти юни, петък, 16:00 часа
Фентъзи, Комедия, Приключенски, САЩ, 2001 г.
Режисьор: Алан Аркуш
Участват: Мартин Шорт, Кристина Епългейт, Андреа Мартин, Шон Магуайър, Колин Фокс и др.

Принц Джон съгрешава със случайна девойка на път за олтара, където напразно го чака принцеса Гуендолин. За наказание той и слугата му Родни са превърнати в грозни говорещи жаби. Проклятието е вечно, освен ако принцът не бъде целунат от момиче, с което е длъжен да се венчае до най-близкото пълнолуние.

500 години по-късно, през дупка във времето, земноводните Джон и Родни се озовават в Манхатън през 21-и век. Появява се шанс не само да развалят магията, но и да намерят щастието… с две супермацки.

ОТКРАДНАТА КРАСОТА
Оригинално заглавие: Stealing Beauty
Дата на излъчване: 11-ти юни, петък, 20:00 часа
Повторение: 12-ти юни, събота, 11:00 часа
Драма, Франция, Италия, Англия, 1996 г.
Режисьор: Бернардо Бертолучи
Участват: Рейчъл Уайз, Джейсън Флеминг, Джеръми Айрънс, Стефания Сандрели, Джоузеф Файнс, Лив Тайлър, Жан Маре, Джеръми Томас, Бернардо Бертолучи, Дариус Конджи и др.

Майката на Луси се самоубива и деветнайсетгодишната красива девойка заминава за Италия, където възнамерява да пазарува бои за картините си. Тя се надява там да срещне Николо Донати – млад мъж, в когото е влюбена вече четири години. Луси се опитва да намери отговор на въпросите, свързани със загадъчния дневник на майка си Сара, която е била известна поетеса и фотомодел. На Луси й предстои незабравимо лято във вилата на стари семейни приятели, предстои й да открие баща си и да загуби девствеността си.

ПОДВОДНИЦА U-571
Оригинално заглавие: U-571
Дата на излъчване: 13-ти юни, неделя, 23:00
Военен екшън, драма, Франция, САЩ, 2000 г.
Режисьор: Джонатан Мостоу
Участват: Джейк Уебер, Харви Кайтел, Джон Бон Джоуви, Дейвид Айър, Джейми Диксън, Хал Либерман, Матю Макконъхи, Джак Вебер и др.

Учените от Третия райх са изобретили „Енигма“ – ултрамодерна шпионска технология, с която немските военни части могат да поддържат постоянна връзка помежду си, без да е възможно разкодирането на предаваната информация. Отряд американски войници се промъква на вражеската подводница с цел да открадне шпионското съоръжение и да го предаде на съюзническите разузнавателни служби. Ако успеят това би променило хода на войната… Но за зла участ тяхната подводница е потопена. Смелчаците се оказват „блокирани” на германската U-571, обкръжени от цялата нацистка флота.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 май 2010 г.