Очаквайте по ТВ7 – много филмови акценти и програмата

Филмови акценти от програмата на ТВ7

25 октомври 2010, понеделник
20:00 „Стаята на Марвин“
Marvin’s Room
Драма, САЩ, 1996
Режисьор: Джери Закс
В ролите: Мерил Стрийп, Даян Кийтън, Леонардо Ди Каприо, Хюм Кронън

История, която доказва, че често хората, които познаваме най-малко са тези от които се нуждаем най-много!

След като получава телефонно обаждане от болната си сестра, с която не си говори от 20 години, твърдоглавата Лий поема обратно към дома. Заедно със сина си Ханк – тийнейджър-бунтар, прекарал известно време в психиатрична клиника, Лий се завръща във Флорида за да се събере отново със семейството, което е зарязала преди 17 години. Различията между двете сестри заплашват да влошат атмосферата по-бързо от очакваното, но за изненада на всички помощ идва от най-неочакваното място – тийнейджъра Ханк. Заставен да приеме за свое семейство, което никога не е познавал, упорството на Ханк постепенно отстъпва пред добросърдечната и обичлива леля Беси.

Награда на Академията за „най-добра актриса” – Даян Кийтън

26 октомври 2010, вторник
14:30 „Шаферки“
Bridesmaids
Комедия, драма, САЩ, 1989
Режисьор: Лайла Гарет
В ролите: Шърли Хек, Сила Уорд, Стефани Фараси

Четири напълно различни жени, които някога са били най-добри приятелки в гимназията, се събират отново в малкия град, в който са израснали. Поводът е поканата на тяхна бивша съученичка да бъдат шаферки на сватбата й. Невинните ученически години отдавна са отминали и скоро четирите ще разкрият разбитите си мечти и най-съкровените си тайни. Ще успеят ли в крайна сметка приятелките да приемат настоящето с помощта на миналото?

28 октомври 2010, четвъртък
14:30 „Смисълът на живота: Историята на Джил Айрланд“
Reason for Living: Jill Ireland Love
Биографичен драма, САЩ, 1991
Режисьор: Майкъл Рей Роудс
В ролите: Джил Клейбърг, Ланс Хенриксен, Нийл Бари

Една биографична драма проследяваща шест годишната ожесточена битка, която актрисата Джил Айрланд води с рака на гърдата и всеотдайните й опити да спаси доведения си син от лапите на хероина. Докато съпругът й Чарлз Бронсън се тревожи, че Джейсън основно я манипулира, Джил е готова на всичко за да отърве сина, който приема като свой, от наркотичната зависимост. Но борбата ще й струва почти всичко, което тя е в състояние да даде…

30 октомври 2010, събота
11:00 „Начална криминология: История с кон“
Murder 101: If Wishes Were Horses
Мистерия, САЩ, 2007
Режисьор: Дейвид Кас
В ролите: Дик Ван Дайк, Бари Ван Дайк, Стейси Едуърдс, Рей Абрузо

Доктор Максуел е повикан за да разследва кражбата на скъп, расов кон. Когато случаят отвежда до убийство, основният заподозрян за Максуел и следовател Браянт е собственикът на коня…

20:00 „Телевизионно състезание“
Quiz Show
Историческа драма, САЩ, 1994
Режисьор: Робърт Редфорт
В ролите: Джон Туртуро, Роб Мороу, Ралф Файнс

Един от най-провокиращите и акламирани филми на последното десетилетие! Номиниран за „Оскар“ за най-добър филм на 1994 г. и базиран на действителна история, шокирала САЩ.

Ралф Файнс и Джон Туртуро играят конкуренти за огромни награди и мигновена слава в известно телевизионно състезание. Но когато се появяват обвинения, че хитовото предаване е нагласено и участниците знаят отговорите предварително, то се превръща в нещо повече от игра. Всички, от участниците и продуцентите до шефовете на телевизионния канал, са в центъра на грандиозен скандал.

Награда на нюйоркските филмови критици – за най-добър филм

31 октомври 2010, неделя
20:00 „Така започна всичко“
And the Band Played On
Драма, САЩ, 1993
Режисьор: Роджър Спотисууд
В ролите: Матю Модину, Алън Алда, Патрик Бушо, Ричард Гиър, Стив Мартин

Една драма от реалния живот за дългата и трагична битка между правителствените агенции, гей организациите и учените, която възпрепятства откриването и изследването на вируса на СПИН.
Гей лидерът Бил Краус е на смъртния си одър и нито един лекар не е в състояние да назове причината за болестта му. Това, което всички знаят е, че смъртоносна епидемия атакува хомосексуалистите. Но веднага щом усилията са насочени в тази посока, Агенцията за контрол на епидемиите на САЩ издига бетонна стена пред всички усилия да бъде доказано, че болестта се разпространява по кръвен път. Френски и американски учени спорят кой трябва да получи лаврите за откритието на вируса, а гей общността, чувствителна относно критиките към начина й на живот, отказва да признае, че собствените й действия могат да допринесат за ограничаване на разпространението на вируса. А междувременно броят на жертвите расте лавинообразно…

Коментари (0)

Публикувано в на 17 октомври 2010 г.