Очаквайте по HISTORY & HISTORY HD – с видео анонси!

Избрани акценти от програмата на HISTORY за ноември 2010

Специален филм: Смъртни маски (Death Mask)
6 ноември, събота, 21:00

Специалният документален филм „Смъртни маски” възкресява легендарните фигури от миналото, съживявайки лицата им. С помощта на експерти по съдебна медицина и антропология ще изработим точни дубликати, използвайки съвременни техники за лицева реконструкция и триизмерно детайлно изображение. „Смъртни маски” оставя трайно и силно впечатление за велики исторически фигури като Юлий Цезар, Ейбрахам Линкълн, Наполеон и Джордж Вашингтон, завладявайки зрителите от самото начало.

Премиерна поредица: Америка: Историята на САЩ (America: The Story of the US)
От 14 ноември, всяка неделя, 21:00

Реалистични компютърно генерирани анимации, драматични възстановки и задълбочени интерпретации направени от някои от най-уважаваните американски актьори, бизнесмени и интелектуалци. Тази поредица ще хвърли светлина върху моментите, когато американците впрягат технологиите в името на напредъка на човечеството. Това е поглед към хората, местата и събитията, които оформят американската нация през нейната над 400-годишна история.

Премиерна поредица: Убийството на Кенеди: 24 часа след това (The Kennedy Assassination: 24 Hours After)
20 ноември, събота, 21:00

Джон Кенеди, 35-ят американски президент е убит на 22-ри ноември преди 47 години. Има толкова много версии за този ден, които са туширани от историята, но HISTORY, опирайки се на информацията, която до скоро е била недостъпна за широката общественост ще разкрие една неизвестна история, родена от един от ключовите моменти в историята на Америка. Това е историята на Линдън Джонсън – тогавашния вицепрезидент на Америка и насилствената смяна на властта, която се случва 24 часа след покушението.

Нови епизоди: Животът след хората (Life After People)
Всеки понеделник от 21:00

Поредицата изследва бъдещето след края на човечеството в по-живи детайли отвсякога. Живописните графични възстановки, съчетани с интервюта на експерти-инженери, биолози, геолози и археолози, предлагащи незабравимо визуално пътешествие към крайната участ, показват епичното разрушение на емблематични конструкции и сгради, като ни запознават с това как са построени и защо са толкова важни.

Избрани акценти от програмата на HISTORY HD за ноември 2010

Премиерна поредица: Америка: Историята на САЩ (America: The Story of the US)
От 7 ноември, всяка неделя, 21:00
(виж по-горе)

Нов сезон: Спецове в заложната къща (Pawn Stars)
От 4 ноември, всеки четвъртък, 21:00

Заложните къщи са основна форма на потребителско кредитиране в Америка до 50-те години на 20в. Тази поредица разкрива увлекателната история на този бизнес, въвеждайки зрителите в семейна заложна къща в Лас Вегас. Ще видите забавния сблъсък на три поколения мъже – дядо, баща и син – докато управляват магазина, използвайки уменията си внимателно да преценяват стойността на предметите, които им носят клиентите. Предметите варират от невзрачни до такива с истинска историческа стойност.

Премиерна поредица: Разрязани (Sliced)
От 15 ноември, всеки понеделник, 21:00

От монетните апарати, през играчките и бронираните коли до бензиностанциите – предметите от нашето ежедневие имат тайни, които само чакат да бъдат разкрити. Водещият ще се захване с някои от най-мощните машини и буквално ще разреже всеки предмет на две, разкривайки вътрешната му механика и завладяваща история. Ще ви разкрием изненадващи факти, които задвижват целия свят, който ни заобикаля.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 октомври 2010 г.