Очаквай по ТВ7 – акценти от филмовата програма (с видео) и програма

Филмови акценти от програмата на ТВ7 за периода 2 – 7 ноември 2010 г.

2 ноември 2010, вторник
20:00 „Неочакван обрат“
Bounce
Романтична драма, САЩ, 2000
Режисьор: Дон Рос
В ролите: Бен Афлек, Гуинет Полтроу, Наташа Хенстридж

Бъди Амарал (Бен Афлек) е преуспяващ шеф на рекламна агенция в Лос Анжелис, когото жените обожават. Един ден Бъди преотстъпва самолетния си билет на непознат мъж и последствията са шокиращи – самолетът катастрофира и всички пътници загиват. Година по-късно, все още измъчван от угризения за инцидента, Бъди издирва Аби Джанело (Гуинет Полтроу) – вдовицата на загиналия, която се занимава с продажба на недвижими имоти, за да издържа децата си… И се влюбва. Мъж на кариерата, упорито избягващ капаните на любовта, този път той е готов да предложи брак. Но Бъди не е сигурен как и дали да й каже истината.

5 ноември 2010, петък
20:00 „Убийствено танго“
Assassination Tango
Криминална драма, трилър, Аржентина, САЩ, 2002
Режисьор: Робърт Дювал
В ролите: Робърт Дювал, Рубин Блейдс, Кати Бейкър

Наемният убиец ветеран Джон Джей получава най-трудната поръчка в кариерата си. Да замине за Аржентина, да убие корумпиран генерал и да се върне в Америка за по-малко от три дни. Но когато неочаквано мисията се отлага, Джон започва да обикаля нощните клубове на Буенос Айрес, попадайки в опияняващата прегръдка на тангото, на прелъстителна знойна танцьорка… и на зловещо предателство.

6 ноември 2010, събота
11:00 „Начална криминология: Убийство в колежа“
Murder 101: College Can Be Murder
Мистерия, САЩ, 2007
В ролите: Дик Ван Дайк, Бари Ван Дайк, Кимбърли Куин, Сара Джоунс

Професорът по криминология Джонатан Максуел не вярва, че проф. Арчър Ко е починал от инфаркт, затова той наема приятеля си Майк Паркър за да разследва случая. Те откриват, че мъртвият професор има много врагове, както и много тайни. Неочаквано за тях, въпросите около загадъчната смърт се увеличават, а те са единствените, които могат да намерят отговорите…

20:00 „Чужди пари“
Funny Money
Комедия, Германия, САЩ, 2006
Режисьор: Лесли Грейф
В ролите: Чеви Чейс, Пенелопе Ан Милър, Арманд Асанте

Хенри Перкинс, мекошав счетоводител, случайно купува куфарче, за да открие, че в него има милиони долари. Хенри казва на своята нищо неподозираща жена за късмета си, но тя не го приема толкова добре като него. Скоро към тях ще се присъединят и най-добрите им приятели, две ченгета и Господин Биг, който е дошъл да претендира за неговия дял.

23:00 „Да преследваш Ейми“
Chasing Amy
Романтична драма, САЩ, 1997
Режисьор: Кевин Смит
В ролите: Бен Афлек, Мат Деймънт, Кевин Смит, Джоуи Адамс, Джейсън Лий

Двамата автори на комикси Холдън Макнийл и Банки Едуардс, които живеят в Ню Джърси, са приятели от 20 години. Те прекарват времето си в работа в студиото, а вечерите излизат да се забавляват. За пръв път обаче тяхното приятелство ще бъде подложено на изпитание, когато красива млада лесбийка на име Алиса Джоунс навлиза в живота им и Холдън се влюбва в нея. Ще се справи ли Холдън с ревността на Банки и с доста богатото минало на новата си приятелка?

7 ноември 2010, неделя
21:00 „Следите“
Signs
Драма, мистерия, САЩ, 2002
Режисьор: М. Найт Шиамалан
В ролите: Мел Гибсън, Хоакин Финикс, Рори Кълкин

Главния герой на Мел Гибсън е бивш свещеник, загубил всякакви религиозни чувства, след като жена му е загинала в ужасна автомобилна катастрофа. Сега той живее във фермата си заедно с брат си и двете си деца. Но във високите треви и жита на нивите около къщата му става нещо странно и страшно. Кръгове и знаци, образувани от незнайна сила, започват да стряскат нощите, а не след дълго и дните на обикновените хора. Скоро се разбира, че зад тях стоят злонамерени извънземни, които искат земята за себе си… И в битката за оцеляване, бившия свещеник ще открие наново вярата.

23:30 „Предложението“
The Proposition
Криминална драма, уестърн, Австралия, Великобритания, 2005
Режисьор: Джон Хилкоут
В ролите: Ричард Уилсън, Гай Пиърс, Дейвид Гълпилил

В суровата, безмилостна пустош на Австралия Чарли Бърнс (Гай Пиърс) получава невъзможно предложение от местния блюстител на реда капитан Стенли (Рей Уинстън). За да спаси по-малкия си брат Мики от бесилката, той трябва да проследи и убие Артър (Дани Хюстън), по-големия си брат-психопат.

Докато Чарли е принуден да избира между отмъщението, верността и собствената си съвест, Стенли, който е водил цивилизован живот в Англия, е твърдо решен да наложи законност и ред и да предпази невинната си съпруга Марта (Емилия Уотсън) от бруталността на новото им обкръжение.

Усещането за надвиснала опасност, витаещо в нажежения въздух, докато героите са опитват да направят моралния си избор, и неизбежното насилие довеждат до кървава развръзка.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.