Очаквай по PRO.BG – куп интересни филми и седмична програма

Акценти от филмовата програма на PRO.BG за периода 25-31 октомври

Понеделник, 25 октомври
15:00 ЧАСА
Бащин избор
Оригинално заглавие: A father’s choice (САЩ, 2000 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Кристофър Кейн
В ролите: Питър Строс, Мари Макдонъл, Мишел Ткахтънбърг, Ивон Зима, Сюзън Хоуган

Забързаният градски живот на две сестри е обърнат с главата надолу, когато те са изпратени да живеят в провинцията при баща си, след като майка им е убита. След смъртта на майка си, 13-годишната Кели и 10-годишната й сестра Крис заминават при баща си Чарли „Maк“ Макклейн. Maк е живял като каубой и почти не е виждал двете си дъщери, тъй като се е развел с майка им. Момичетата, натъжени от смъртта на майка си, са потресени от това, че са принудени да живеят в дома на Мак, без телевизия и без пералня. Тяхната леля Гейл твърдо се противопоставя на ситуацията и иска момичетата да живеят с нея. Но те трябва да останат с Maк, поне временно.

17:00 ЧАСА
Маловажно
Оригинално заглавие: Insignificance (САЩ, 1985 г.)
Жанр: Драма, Комедия
Режисьор: Никълас Рог
В ролите: Майкъл Емил, Тереса Ръсел, Тони Къртис, Гари Бъси, Уил Сампсън, Патрик Килпатрик

Четири културни икони на 1950 г. (Алберт Айнщайн, Мерилин Монро, Джо Ди Маджо и сенатор Джоузеф Макарти), които евентуално биха могли да са се срещнали и най-вероятно не са, се срещат фиктивно в тази съвременна история за Америка след Втората световна война. Визуално интригуващ, филмът се развива в годините назад и в наши дни едновременно. Зрителите могат да видят „текущите наблюдения” на измисления Айнщайн, детските му спомени и опасенията му за бъдещето…

Вторник, 26 октомври
15:00 ЧАСА
Лъжите на сърцето: Историята на Лори Келог
Оригинално заглавие: Lies of the Heart: The Story of Laurie Kellogg (САЩ, 1994 г.)
Жанр: Биографичен, Драма, Романтика
Режисьор: Майкъл Тошиюки Уно
В ролите: Грегъри Харисън, Джени Гарт, Стивън Кийтс, Франсис Гинан, TC Уорнър, Робин Фрейтс

Филмът е създаден по действителен случай. Той разказва историята на Лори Келог, която е обвинена в убийството на съпруга си Брус през май 1992 г. Докато тя чака решението на съда, зрителите се запознават с историята й. Когато Лори е на 16 години, тя се запознава с 15 години по-възрастния Брус Келог – очарователен и магнетичен мъж. Скоро след това се премества при него. Това, което тя не знае е, че той я „купува“ от баща й за 500 долара. Първо тя е щастлива да му служи, но не след дълго Брус показва истинското си лице.

17:00 ЧАСА
Медийни игри
Оригинално заглавие: Weapons of Mass Distraction (САЩ, 1997 г.)
Жанр: Комедия, Драма, Криминален
Режисьор: Стивън Сържик
В ролите: Гейбриъл Бърн, Бен Кингсли, Мими Роджърс, Джефри Тамбор

Двама медийни магнати се съревновават за собствеността на отбор по футбол. На първо време, те играят по свои собствени правила за честна игра, но след това нещата стават „мръсни”. В опита си да се надиграят един друг двамата приемат всяка стъпка все по-лично. Докато накрая алчността и амбицията им взимат своя дълг от техните семейства, фирми и служители.

21:00 ЧАСА
Свалячът Хал
Оригинално заглавие: Shallow Hal (САЩ, Германия, 2001 г.)
Жанр: Комедия, Драма, Романтичен
Режисьор: Боби и Питър Фарели
В ролите: Джак Блек, Гуинет Полтроу, Джейсън Александър

Режисирана от известните братя Фарели („Аз, моя милост и Айрин“, „Ах, тази Мери!“), тази забавна фантазия е „една от най-добрите комедии на годината!“ (People Magazine)

Джак Блек е Свалячът Хал – повърхностен фустогонец, който търси съвършената жена. Но след хипнозата на гуруто Тони Робинс, Джак започва да вижда само вътрешната красота… и не осъзнава, че поразително привлекателната му приятелка (Гуинет Полтроу) е всъщност 150-килограмова дебелана, която никак даже не е секси.

Сряда, 27 октомври
15:00 ЧАСА
Маделин
Оригинално заглавие: Madelin (САЩ, Франция, 1998 г.)
Жанр: Семеен, Комедия
Режисьор: Дейзи Вон Шерлър Майер
В ролите: Франсис Макдорманд, Стефан Одран, Бен Даниълс, Дейзи фон Шерлер Майер, Найджъл Хоторн, Хати Джоунс

Действието се развива през 50-те години на миналия век и разказва няколко събития от живота на Маделин. Лорд Ковингтън (Найджъл Хоторн) иска да продаде малкото френско училище-пансион, където живее Маделин (9-годишната британска актриса Хати Джоунс) заедно с други момичета под опеката на добрата г-ца Клавел (Франсиз Макдорманд). Докато е в болницата за операция от апандисит, Маделин се запознава с тежко болната лейди Ковингтън (Стефан Одран) – среща, която после й помага да спаси училището.

В съседната къща се нанася семейството на испанския посланик, заедно със сина му Пепито (Кристиян де ла Оса), който цял ден обикаля из двора с мотоциклета си, вдига шум до небето и веднага успява да се сдърпа с Маделин. Всичко се усложнява още повече, когато учителят на Пепито – Леополд (Бен Даниълс), успява да отвлече момчето за откуп.

Ще успее ли малкото смело момиче да се справи с всички трудности? „Маделин” е невероятно забавен филм за цялото семейство.

Четвъртък, 28 октомври
15:00 ЧАСА
Пълна победа
Оригинално заглавие: …All the Marbles (САЩ, 1981 г.)
Жанр: Екшън, Драма, Комедия, Романтичен
Режисьор: Робърт Олдрич
В ролите: Питър Фолк, Вики Фредерик, Лорийн Ландън, Бърт Йънг

Хари е мениджър на Калифорния Долс, женски отбор по борба, който обикаля Америка на безкрайно турне. Той е и романтично обвързан с една от състезателките. Тяхната съдба изглежда ясна (особено когато Хари приема ангажимент, включващ борба в кал). Но след поредния голям мач женската злоба надделява…

17:00 ЧАСА
Квартет
Оригинално заглавие: Quartet (Великобритания, Франция, 1981 г.)
Жанр: Драма, Романтичен
Режисьор: Джеймс Айвъри
В ролите: Алън Бейтс, Маги Смит, Изабел Аджани, Пиер Клементи

Филмът е адаптация на романа на Жан Рис. Мария попада сред хората на изкуството и европейския елит на Париж през 1920 година. Тя се заплита в хедонистичния начин на живот на богата английска двойка…

21:00 ЧАСА
Хората говорят…
Оригинално заглавие: Rumor Has It … (САЩ, Аржентина, 2005 г.)
Жанр: Комедия, Романтичен
Режисьор: Роб Рейнър
В ролите: Ричард Дженкинс, Дженифър Анистън, Мена Сувари, Шърли МакЛейн, Кевин Костнър, Марк Рафало

Най-накрая филм за всички, които гледат ексцентриците и чешитите в рода си и се чудят: Кои са тези хора? Дженифър Анистън играе главната роля, а Роб Райнър („Когато Хари срещна Сали”) режисира тази изпълнена със звезди романтична комедия за семейството, любовта, брака и други големи катастрофи.

Анистън е Сара Хътингър, която се завръща у дома с годеника си и разбира, че уседналият, благовъзпитан кънтри стил на живот на семейството й не е за нея и че може би семейство Хътингър дори не е нейното.

Разкрийте заедно със Сара семейните тайни, които подсказват, че роднините й не са нито улегнали, нито благовъзпитани – и се забавлявайте заедно с Кевин Костнър, Шърли Маклейн и Марк Ръфало. Историята е слух. Смехът е истински!

Петък, 29 октомври
15:00 ЧАСА
Истинско ченге
Оригинално заглавие: True Blue (САЩ, 2001 г.)
Жанр: Криминален, Драма, Трилър
Режисьор: Дж. С. Кардон
В ролите: Том Беренгър, Лори Хьоринг, Памела Гидли, Бари Нюмън и др.

Полицаят Рембрант Мейси (Том Беренгер) е повикан на случай, в който главното доказателство е женска ръка, намерена в езеро. Детективите идентифицират мъртвата, а Мейси се впуска в разследване на миналото на младата жертва. В разследването му помага Ники, една от съквартирантките на убитата жена. Полицаят открива, че жертвата е имала доста съмнителни контакти, които са свързани и със сенчестия бизнес. Докато Мейси подрежда парченцата от пъзела, разбира, че новата му приятелка Ники всъщност не е просто невинен наблюдател.

21:00 ЧАСА
Х-Мен 2
Оригинално заглавие: X2 (Канада, САЩ, 2003 г.)
Жанр: Екшън, Фантастика, Трилър
Режисьор: Брайън Сингер
В ролите: Ребека Ромийн, Хю Джакман, Ана Пакуин, Фамке Янсен, Патрик Стюарт, Йън Маккелън, Холи Бери, Джеймс Марсдън

Мутантите държат своята съдба и тази на човечеството в свои ръце.
Каузата им става все по-отчаяна, враговете все по-опасни, а мисията все по-рискована.

Събота, 30 октомври
21:00 ЧАСА
Кървав диамант
Оригинално заглавие: Blood Diamond (САЩ, Германия, 2006 г.)
Жанр: Приключенски, Драма, Трилър
Режисьор: Едуард Зуик
В ролите: Леонардо Ди Каприо, Джимон Хaнсу, Дженифър Конъли, Каджисо Къйперс

Бивш наемник, станал контрабандист (Леонардо Ди Каприо). Рибар (Джимон Хансу). Насред ужаса на гражданската война, обхванала Сиера Леоне през 1999 г., тези двама мъже се заемат с две отчаяни мисии: да си върнат рядък розов диамант с огромна стойност и да спасят сина на рибаря, насилствено взет, въпреки че е още дете, в бунтовническите сили, които сеят терор из страната.Режисиран от Едуард Зуик, това напрегнато, силно вълнуващо приключение, събира увлекателни човешки съдби и вдигащ адреналина екшън в съвременна епопея с дълбоко въздействие.

23:45 ЧАСА
Хотелът на ужасите
Оригинално заглавие: Hostel (САЩ, 2005 г.)
Жанр: Ужаси, Мистерия, Трилър
Режисьор: Ели Рот
В ролите: Джей Ернандес, Дерек Ричардсън, Ийтър Гудйонсън,Барбара Неделякова

„Хотелът на ужасите“ разказва историята на двама млади авантюристично настроени американски колежани – Пакстън и Джош, които предприемат пътуване из Европа, нетърпеливи да изживеят невероятното заедно с новия си приятел Оли – един исландец, който срещат по пътя си.

Те са примамени от разказа за „нирваната на американските туристи“ – особен хотел в един словашки град, за който знаят само, че е пълен с колкото отчаяни, толкова и привлекателни момичета от Източна Европа.

Малко след пристигането си двамата приятели лесно се впускат във връзка с две екзотични красавици – Наталия и Светлана. Дори твърде лесно… Замаяни от приятните си преживявания, двамата американци скоро се оказват затънали във все по-зловеща ситуация, която ще им покаже – ако оцелеят – колко дълбока и мрачна е човешката природа…

Неделя, 31 октомври
21:00 ЧАСА
От другата страна
Оригинално заглавие: The departed (САЩ, Хонг Конг, 2006 г.)
Жанр: Криминален, Мистериозен, Трилър
Режисьор: Мартин Скорсезе
В ролите: Мат Деймън, Леонардо Ди Каприо, Джак Никълсън, Марк Уолбърг, Мартин Шийн, Рей Уинстоун, Вера Фармига, Алек Болдуин

Ченгето-новобранец Били Костиган (Леонардо Ди Каприо) е отраснал сред престъпници. Това го прави съвършената къртица, внедрения човек в бандата, ръководена от боса Франк Костело (Джак Никълсън). Неговата работа е да спечели доверието на Костело и да помогне на старшите детективи (Марк Уолбърг и Мартин Шийн) да се справят с Костело. Междувременно, Колин Съливан (Мат Деймън) от „Специални разследвания” се радва на всеобщо доверие. Никой не подозира, че той е къртицата на Костело.
Пресичането, двойната игра и сблъсъкът между тези прикрити самоличности са в основата на възторжено посрещнатия “От другата страна”. Мартин Скорсезе режисира и води отличните актьори в тази задълбочена история за престъпления и техните последици. Приковаващ филм, от който не можете да откъснете поглед: все едно гледате в очите на престъпник – или ченге – с оръжие.

23:45 ЧАСА
Осем милиметра
Оригинално заглавие: 8ММ (САЩ, 1999 г.)
Жанр: Мистерия, Трилър
Режисьор: Джоел Шумахер
В ролите: Никълъс Кейдж, Кристофър Бауер, Майра Картър, Джеймс Гандолфини, Антъни Хийлд, Джаклин Лик, Хоакин Финикс, Катрин Кийнър

Невъзможно е да се подготвите за истината. Не знаете и докъде може да ви отведе. Но внимавайте, убивайки звяра, да не се превърнете в един от тях… Трилърът, който ще ви отведе там, където всичко се снима… на живо… до смърт… В подземния свят на порнобизнеса, за богатите маниаци дозата е „снъф“ в осем-милиметрова лента…

Коментари (0)

Публикувано в на 25 октомври 2010 г.