Очаквай по „Нова“: новите филми и седмичната програма

Филмови акценти от програмата на Нова телевизия

16 октомври, събота, 10.15 часа
Див живот (The Wild)
2006 / САЩ
Режисьор: Стийв Уилямс
Жанр: Анимация

Нощем, когато посетителите са се прибрали по домовете си, животните в Нюйоркската зоологическа градина подивяват и се забавляват под звездите. Но една нощ заради лудориите им, младо лъвче на име Раян погрешка бива качено на кораб и превозено обратно в Африка. Баща му – царственият Самсон – и приятелите му се впускат в опасна спасителна мисия. Самсон е придружен от глуповатата анаконда Лари, твърде умната жирафка с комплекс за нисък ръст на име Бриджит и Найджъл – коала, на която й е дошло до гуша да бъде такова „сладурче“. По пътя компанията среща Бени – отракана градска катерица с някои тайни познания.

16 октомври, събота, 11:50 часа
Звездомания (Starstruck)
2010 / САЩ
Режисьор: Майкъл Гросман
В ролите: Стърлинг Найт, Даниел Кембъл, Маги Касъл, Брандън Смит, Мат Уинстън, Тони Тръкс, Дан О’Конър и др.
Жанр: Мюзикъл

Джесика Олсън e невинно момиче от Средния запад, което отива на гости на баба си в Лос Анджелис и попада в любовно приключение, когато най-неочаквано среща младата холивудска поп звезда Кристъфър Уайлди.

Кристъфър сякаш има всичко – слава, богатство, потенциален касов холивудски филм, но след като прекарва известно време с Джесика, осъзнава, че му е липсвало нещо много важно – да бъде себе си. След ден на разходки из града, двойката създава истинско приятелство, но връзката им е подложена на изпитание, когато Кристъфър публично отрича, че я познава.

Сега той трябва да реши кое е по-важно – да бъде верен на себе си или да стане кинозвезда.

16 октомври, събота, 13:30 часа
Феята на млечните зъбки (Toothless)
1997 / САЩ
Режисьор: Мелани Майрън
В ролите: Кърсти Али, Дарил Мичъл, Кимбърли Скот, Патрик Кър, Лин Редгрейв, Елийн Бренън и др.
Жанр: Комедия

За да компенсира коравосърдечното си държание, Катрин – изкупваща греховете си зъболекарка – е пратена на Земята като Феята на зъбките, за да си осигури достъп до рая.

Докато е била жива, Катрин умишлено се е изолирала от околните, и когато загива в катастрофа, с изненада установява, че заради студеното си отношение към пациентите мястото й в рая е под въпрос. Вече като Фея на зъбките, Катрин трябва да покаже, че е способна да бъде всеотдайна и загрижена. Когато среща момче, което се нуждае от семейство, щедрият й дух най-после се проявява.

16 октомври, събота, 23.40 часа
Ще се лее кръв (There Will be Blood)
2007 / САЩ
Режисьор: Пол Томас Андерсън
В ролите: Даниъл Дей-Люис, Бари Дел Шърман, Пол Томпкинс, Рандъл Карвър и др.
Жанр: Трилър

Сенатори, дребни инвеститори, петролни магнати, холивудска кинозвезда и войнствен евангелист са хората, които населяват тази история за подкупи, правителствена корупция, класова война и международно съревнование за калифорнийската петролна продукция през 20-те години. Филмът се фокусира върху благодушен независим петролен предприемач и сина му, чиято съпричастност към обикновените работници и социални активисти предизвиква конфликт с баща му.

Даниел-Дей Люис е в ролята на петролотърсач, който откупува петролните права на фамилно ранчо и попада на голям залеж суров петрол. Историята постепенно се превръща в разказ за алчност и вяра, когато той реализира огромно богатство, постига американската мечта и бива унищожен от нея. Филмът е създаден по романа на Ъптън Синклер от 1927 г. „Петрол!“.

17 октомври, неделя, 21:00 часа
Фермата (The Recruit)
2003 / САЩ
Режисьор: Роджър Доналдсън
В ролите: Ал Пачино, Колин Фарел, Бриджит Мойнахан, Гейбриъл Махт, Рамини Джавади, Клаус Баделт и др.
Жанр: Трилър

Във време, когато първата отбранителна линия на страната – разузнаването, е по-важна от всякога, се появява този експлозивен трилър, който за първи път открехва вратите на ЦРУ и дава вътрешен поглед към управлението: как се вербуват агентите, как се подготвят за шпионаж и какво научават, за да оцелеят.

Джеймс Клейтън може да не се държи като типичен новобранец, но е един от най-умните курсанти и е човекът, от когото се нуждае Уолтър Бърк в агенцията. Докато Бърк го учи на правилата на играта, Джеймс бързо се издига в йерархията и се влюбва в Лейла – негова колега. Много скоро става ясно, че старите максими на ЦРУ „Не вярвай на никого” и „Нищо не е такова, каквото изглежда” са напълно верни.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.