Очаквай по „Нова“ – филмови хитове за събота и неделя, 7 и 8 ноември с онлайн видео и снимки

Очаквай по „Нова“ – филмови хитове за събота и неделя, 7 и 8 ноември

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за 7 и 8 ноември 2009 г., събота и неделя

7 ноември, събота, 20.00 часа
Код Меркурий (Mercury Rising)
1998 / САЩ
Режисьор: Харолд Бекър
В ролите: Брус Уилис, Алек Болдуин, Ким Дикънс, Мико Хюз др.
Жанр: Екшън

Националната агенция по сигурността е разработила шифър, наречен „Меркурий”, който смята за неразгадаем. Провеждат тест, за да проверят дали някой може да разшифрова кода, като го пускат в списание с кръстословици. Саймън Линч, момче аутист, което обича да разбулва загадки, го дешифрира и се обажда в агенцията. След като това стига до ушите на началника Кудров, той е силно обезпокоен какво може да стане, ако се разчуе, и нарежда Саймън да бъде ликвидиран. Убиецът погубва родителите му, но Саймън успява да се измъкне. Сега животът му е едно непрестанно бягство.

8 ноември, неделя, 10.10 часа
Мравката Z (AntZ)
1998 / САЩ
Режисьори: Ерик Дарнел, Тим Джонсън
Жанр: Анимация

В мравуняк с милиони обитатели Зет 4195 е мравка работник. Чувствайки се незначителен в една безлична система, той случайно се запознава с красивата принцеса Бала, която има същия проблем, но в другия край на социалната стълбица. За да се срещне отново с нея, Зет убеждава приятеля си – войника Уийвър – да си разменят местата. Без да иска, той пресича зловещите планове на амбициозния генерал Мандибъл и годеник на Бала, който цели да раздели мравешкото общество на две – една върховна и силна раса – войниците и една низша, заменима раса – работниците. Но Зет и Бала, без да знаят за опасната ситуация, се опитват да избягат от потисническата система, като тръгват към Инсектопия – място, където храната е в изобилие.

8 ноември, неделя, 12.10 часа
Лапички (Paws)
1997 / САЩ
Режисьор: Карл Звиски
В ролите: Били Конъли, Нейтън Кавалери, Емили Франсоа и др.
Жанр: Комедия

Пи Си е свръхумен териер, който знае как да използва компютър благодарение на своя стопанин – детето гений Алекс. Алекс току-що е научил тайното местонахождение на 1 милион долара и съхранява информацията на CD, което е дадено на Пи Си за по-сигурно. Злата Аня научава за съкровището и започва да се увърта около Алекс, но младият хакер вече е наредил на домашния си любимец да отиде при приятелката му Сюзи. На метри от къщата на Сюзи Пи Си за малко не е прегазен от кола. Шофьорът Стивън, съпругата му Ейми и децата им Зак и Бинби виждат, че кучето е добре и го прибират с тях. За късмет се оказва, че те живеят в съседната къща до тази на Сюзън и порасналата й дъщеря Саманта. Зак и Сам стават приятели, докато Пи Си използва тяхната разсеяност и разбира как да използва компютъра на Зак за разговори.

8 ноември, неделя, 13.45 часа
Заедно (Come Together)
2002 / САЩ
Режисьор: Грам Такстън
В ролите: Пол Ансдел, Али Бастиан, Клер Бълос и др.
Жанр: Комедия

Романтична комедия, в която любовната история е разказана от две гледни точки. Обещаващият актьор Джеймс Дарси е в ролята на Джак – заклет ерген и беден художник, който най-после среща жената на мечтите си. Но точно тогава при него се явява невероятно привлекателен модел. Дали ще избере похотта или истинската любов? Джак истерично се бори да намери правилното решение. Не бива да пропускате тази очарователна секси комедия.

8 ноември, неделя, 15.40 часа
Орли на правосъдието (Legal Eagles)
1986 / САЩ
Режисьор: Аъвън Райтман
В ролите: Робърт Редфорд, Брайън Денехи, Дарил Хана, Терънс Стамп, Дебра Уингър и др.
Жанр: Комедия

Робърт Редфорд и Дебра Уингър участват в този изтънчен комедиен трилър за фалшификации и убийства. Редфорд е заместник областен прокурор, здраво стъпил на земята, а Уингър е адвокат с доста богато въображение. Двамата обединяват усилията си да защитят Дарил Хана, художничка с нестандартни идеи, обвинена в кражба и убийство. Двамата защитници на правдата получават повече от очакваното, когато попадат във вълнуващия нюйоркски артистичен и подземен свят.

8 ноември, неделя, 22.10 часа
Хвани ме, ако можеш (Catch Me If You Can)
2002 / САЩ
Режисьор: Аъвън Райтман
В ролите: Том Ханкс, Леонардо Ди Каприо, Натали Бeй, Дженифър Гарнър, Ейми Адамс, Кристофър Уокън, Мартин Шийн, Джеймс Бролин и др.
Жанр: Трилър

Ню Рошел, 60-те години. Гимназистът Франк Абигнейл-младши боготвори баща си, който загазва с данъчните служби. Когато родителите му се разделят, Франк избягва в Манхатън с 25 долара в чековата си сметка, заричайки се да възвърне загубите на баща си и да събере родителите си отново. Само няколко години по-късно ФБР го открива във Франция – той бива екстрадиран, съден и пратен в затвора за фалшифициране на чекове за 4 млн. долара. Междувременно се е представял за пилот на „Пан Ам”, за педиатър и адвокат. Човекът, който го преследва от самото начало, е агентът от ФБР Карл Хенрати. Това, което започва като игра на мишка и котка, се превръща в силно приятелство.

Филмът е създаден по действителен случай.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 октомври 2009 г.