Очаквай по Фиеста ТВ – нова седмица с пиршества за стомаха и тялото!

Захар, танци и паста в програмата на Фиеста ТВ (акценти за седмицата 17 – 23 май)

1) Лют шоколад, гигантска ягода и сватбени торти с „Треска за захар”

Тази седмица Уорън Браун – адвокатът, който заряза съдебната банка заради сладкарството, ще ви запознае с порция изумителни сладки шедьоври. Уорън гостува на сексапилната чикагска сладкарка Катрина Маркоф, която приготвя пикантни шоколадови трюфели с червен пипер, уасаби и къри. Част от тайната е, че тя приготвя бутиковите бонбони в дома си в Чикаго, замесвайки какао, сметана и екзотични подправки с голи ръце.

Пак в Чикаго, градът, в който всичко е голямо – и небостъргачите, и баровете, и апетита, – един от сладкарите на хотел „Хаят Риджънси” приготвя огромна ягодова торта със захарно украшение, добито по начина, по който стъкларите правят вази. С тази разлика, че захарната ягода на майстор Ален Рави става за ядене.

Воден от любопитството си Уорън отива и в Лас Вегас – градът на хазарта и бързите сватби. При 300 венчавки дневно, в сладкарница „Фрийдс”, където правят сватбени торти, нямат свободна минута. Така че, ако ви обхване „Треска за захар”, Уорън Браун ще ви накара да се почувствате като дете в сладкарница.

2) Бъдете тренди с „Танци на Карибите”

Кой не мечтае да извае фигурата си без изтощителни и досадни тренировки?

С новата поредица на Фиеста ТВ „Танци на Карибитие”, не само ще добиете мечтаната фигура, а в игривия ритъм на самба, ще добиете походката на прочутото „Момиче от Ипанема”, от песента на Антонио Карлос Жобим.

В тренировъчните занимания също има мода и с наближването на лятото едно е ясно – танците са новото черно. Кажете сбогом на досадните фитнес тренировки и стягайте куфарите за Барбадос – островът с над 3 хиляди часа слънце годишно. Там сред луксозните вили на курорта Шугър Хил момичетата Шели Макдоналд и Криста ще ви покажат всички онези чупки и извивки от латино танците, които винаги сте искали да умеете.

Какво по-приятно от бягство от действителността, съчетано с грижа за тялото?

3) Ода за пастата в „Майстори готвачи”

„Сложете голяма купа спагети на масата и всички ще са доволни” – това казва Майкъл Боначини от „Майстори готвачи”. Пастата е прекрасна храна, която се поднася в семейна или приятелска среда. Вероятно това е причината всички толкова да я обичаме. На майсторите готвачи се харесва заради множеството вариации, в които съществува. А Майкъл Боначини ще ни покаже как  сами да си направим фарфале и талятеле, равиоли, капалачи, орнети и ньоки.

По-наблюдателните зрители ще забележат, че Боначини не е нито е първият, нито последният професионален готвач, който не си и помисля да мие спагетите със студена вода след като ги е сварил.

4) Полезно и приятно

Ако сте си харесали някоя от рецептите на сайта  www.fiestatv.tv , но ви се прииска да допълните познанията си за различни основни продукти, ще ви допаднат и кратките филмчета „Полезно и приятно”, посветени на различни продукти като пастата, хляба, зехтина и пр. и които в максимално компресирана форма допълват познанията ни за това какво ядем.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 май 2010 г.