Очаквай по „Диема 2“: „Пътят на промените“, „Горещи палки“ и още

Филмови акценти в програмата на „Диема 2“ за седмицата 8 – 14 август 2011

08 август, понеделник, 21.00 часа
Царството на огъня (The Reign of Fire)
2000 / САЩ
Режисьор: Роб Бауман
В ролите: Крисчън Бейл, Матю Макконъхи, Изабела Скорупко, Джералд Бътлър, Скот Джеймс Мутър, Алис Крайдж и др.
Жанр: Екшън

Привидно нашият герой е суровият Куин Абъркромби – лидер на общност в английска провинция, опитваща се да оцелее. Под външната безчувственост e скрита дълбока травма: споменът за смъртта на майката на Куин, убита от дракон. Много по-интересен е Дентън ван Зан (Матю Макконъхи) – водач на група военни, ловци на дракони. Гологлав и татуиран, Макконъхи играе Ван Зан с изумително старание, превръщайки го в забавна пародия на американския екшън герой. Сюжетът противопоставя двамата силни мъже, които след изглаждане на различията помежду си (естествено с бой) обединяват сили, за да избавят земята от драконите.

10 август, сряда, 21.00 часа
Горещи палки (Hot fuzz)
2007 / САЩ
Режисьор: Едгар Райт
В ролите: Мартин Фрийман, Ник Фрост, Джим Броудбент, Пади Консидине, Тимъти Далтън, Джо Корниш, Саймън Пег и др.
Жанр: Комедия

Тази комедия с елементи на мистерия обединява креативните сили на създателите на „Shaun of the Dead“. Във филма участват Саймън Пег в ролята на топ ченге от Лондон, което е изпратено на служба в малкото селце Сандфорд в Уест Каунти. Градински партита и срещи със съседи заместват трескавия живот в града и Пег се мъчи да се приспособи към новото си положение. За негов партньор е назначен глуповатият, но добронамерен младеж Констабъл. Точно когато всичко изглежда изгубено, поредица от инциденти с мечки-гризли ги кара да се активират. Убеден, че има нещо гнило, нашият човек от Лондон осъзнава, че привидно задремалото селце може и да не е толкова идилично! Във филма участват още носителят на оскар Джим Броудбент, Ник Фрост и Тимъти Далтън.

14 август, неделя, 10.00 часа
Изкуството на танца (How she move)
2008 / САЩ
Режисьор: Ян Абал Рашид
В ролите: Бетина Уесли, Тре Армстронг, Бренън Гадеманс, Кле Бенет и др.
Жанр: Драма

След смъртта на наркозависимата си сестра, ученичка в гимназията е принудена да напусне частното си училище и да се върне в своя стар, пропит с престъпност квартал, където възражда една неочаквана страст – към състезателния свят на степ танците.

14 август, неделя, 21.00 часа
Пътят на промените (Revolutionary Road)
2008 / САЩ
Режисьор: Сам Мендес
В ролите: Катрин Хан, Дейвид Харбър, Леонардо Дикаприо, Кейти Бейтс, Кейт Уинслет, Майкъл Шенън и др.
Жанр: Романтика

Млада двойка, живееща в предградие на Кънектикът в средата на 1950-те години, се бори да преодолее личните си проблеми, докато се опитва да отглежда двете си деца. Филмът е базиран на роман на Ричард Йейтс.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 август 2011 г.