Очаквай по bTV – свежи филми в събота и неделя

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 23 и 24 октомври 2010 г., събота и неделя

СЪБОТА, 23 октомври
13:00 ЧАСА
Един уикенд в Сьодерхолм
Оригинално заглавие: Inga Lindström: Wochenende in Söderholm (Германия, 2007 г.)
Жанр: Романтичен
Режисьор: Карола Мидер
В ролите: Джийн Тремсал, Марк Оливер Шулце, Вера Бараняй, Кристиан Мартинек, Илона Грюбел, Николас Кьониг, Алберт Фортел

Докато е на риболов на мястото, където обикновено ходи, Магнус открива млада жена в безсъзнание на пясъчните дюни. Когато идва на себе си, се оказва, че тя не помни нищо. Не знае нито как се казва, нито къде е живяла преди това. В началото иска да отиде в полицията, но след това се отказва от тази идея, тъй като животът с Магнус започва да й харесва.

Тя помага на Магнус в работата. Той е хлебар. Скоро открива, че жената, която нарича Лусия, притежава истински кулинарен талант. Тя създава свои собствени рецепти за сладки и торти, които са много популярни сред клиентите. Магнус е очарован от младата жена.

Оказва се, че Лусия всъщност се казва Селма Аландер и е съсобственик на голяма фирма, която има клонове във всички градове в Швеция. Дали Селма е готова да се откаже от предишния си живот и да заживее при Магнус, когото истински е обикнала?

01:00 ЧАСА
Опасно за жени
Оригинално заглавие: Ladies Night (САЩ, 2005 г.)
Жанр: Трилър, Драма, Криминален
Режисьор: Норма Бейли
В ролите: Колин Фъргюсън, Клодет Минк, Пол Мишел Глейзър, Кейт Търтън, Зак Сантяго, Емили Холмс и др.

Когато Карол Рос изчезва часове след като е изтеглила над 300,000 долара от фирмената сметка, следователите Джеси Грант (Колин Фъргюсън) и Сюзън Версилино (Клодет Минк) са изпратени, за да върнат парите. Грант, който е бивш полицай, разочарован от системата, е заинтригуван от изчезването на Карол. Оказва се, че случаят е много по-зловещ от някои липсващи хилядарки.

Джеси и Сюзън скоро откриват, че Карол е само една от поредица подобни случаи. Има една обща връзка – използването на фирма за доставка, която се казва Фрийуей флайърс, управлявана от млад мъж на име Зак. Освен това проучването установява, че бащата на Зак – Арт (Пол Майкъл Глейзър) е сериен убиец. Той търси самотни жени, като ги съблазнява и след това ги убеждава да присвоят огромни суми пари от техните работодатели, а после ги убива. Той използва Зак да намери жертвите си.

В хода на разследването Джеси и Сюзън попадат на досието на една жена на име Нанси. Случаят е стар, но много наподобява на този на Карол. С малко повече усилия те откриват, че тя е майка на Зак, както и първата жертва на Арт. Зак е опустошен от тази новина, в продължение на години той е вярвал, че Нанси го е изоставила. В драматичния развой на събитията той се присъединява към Джеси и Сюзън в опасен заговор, за да попречи на Арт да убие поредната си жертва.

НЕДЕЛЯ, 24 октомври
13:00 ЧАСА
Мъжът на моите мечти
Оригинално заглавие: Der Mann meiner Träume (Германия)
Жанр: Романтичен
Режисьор: Дитер Кехлер
В ролите: Ева-Мари Грайн,Матиас ШлуМикаела Май, Фолкер Лехтенбринк,Никола Ранзом, Аниан Цолнер и др.

Сандра Харисън е единствената дъщеря и наследница на семейния бизнес за голф екипировка. Нейният баща Валтер е убеден, че тя учи бизнес администрация в продължение на години, за да поеме в не много далечно бъдеще управлението на дружеството. Сандра обаче изучава медицина. Дипломирането й съвпада с 60-тия рожден ден на баща й. Тя отива при семейството си в Корнуол, като води приятеля си Алберт, който също е лекар. Дебора – майката на Сандра, знае всичко и настоява момичето най-сетне да признае истината на баща си навръх рождения му ден…

Коментари (0)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.