Очаквай по bTV Comedy: избрани филми + седмична програма

bTV Comedy – избрани филми от седмицата 10 – 16 май 2010 г.

ДУБЛЬОРЪТ
Оригинално заглавие: La doublure
Дата на излъчване: 10-ти май, понеделник, 21:00 часа
Повторение: 11-ти май, вторник, 10:00 часа
Комедия, Италия, Франция, Белгия, 2006 г.
Режисьор: Франсис Вебер
Участват: Гад Eлмале, Елис Тальони, Даниел Отой, Кристин Скот Томас, Ришар Бери, Вирджиния Ледуайен, Дани Бон, Мишел Йонас, Мшел Омон, Лоран Гамелон и др.

Пиер Левасьор е един от най-богатите хора на планетата. Но контролният пакет акции в неговата компания държи красивата му съпруга Кристина. Развод с нея би означавал пълен крах и просешка тояга за Пиер. Тази заплаха обаче не му пречи да си има любовница – дългокраката манекенка Елена.

Веднъж ловки папараци успяват да щракнат милиардера пред дома на гаджето му. За да избегне публичен скандал и пълно разорение Пиер обвинява във връзка с Елена служителя на паркинга Пиньон. На адвокатът му остава само да докаже, че Пиньон и Елена са любовници. И в този момент се намесва Нейно величество Случайността…Освен всички бъркотии г-жа Левасьор научава, че съпругът й хем кръшка, хем лъже и започва да го разиграва.

ОСКАР
Оригинално заглавие: Oscar
Дата на излъчване: 12-ти май, сряда, 21:00 часа
Повторение: 13-ти май, четвъртък, 10:00 часа
Комедия, Франция, 1967 г.
Режисьор: Едуар Молинаро
Участват: Луи дьо Фюнес, Клод Риш, Агата Натансон, Клод Жансак, Силвия Сорел, Доминик Паж, Марио Давид, Пол Пребуа, Жермен Делба, Роже Ван Хол и др.

Бертран Барние е крупен индустриалец, който се събужда една сутрин и целият му свят се сгромолясва. Негов служител Кристиан му съобщава, че е влюбен в дъщеря му Колет, че иска ръката й и двойно увеличение на заплатата. От касата на Барние липсват 60 млн. франка. Прислужницата напуска, защото е станала баронеса. Колет Барние пък смята, че е бременна от бившия шофьор на семейството – Оскар, страхува се да не остане стара мома и е готова да се омъжи за първия срещнат. После се оказва, че май не е дъщеря на Бертран…

В цялата умопомрачителна бъркотия се заместват и два черни куфара – единият е пълен със скъпоценности, другият е натъпкан с купища дамско бельо. Ще се побърка ли Бертран окончателно или все пак ще оцелее в тази лудница?

Френският филм от 1967 г. е по пиесата на Клод Мание, а през 1991 г. е снимана холивудска версия на «Оскар» със Силвестър Сталоун в главната роля.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2010 г.