Очаквай по bTV Cinema – филмови акценти и програмата

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за периода 1-7 ноември 2010 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 1 ноември
20:00 ЧАСА
Пурпурното кимоно (Премиера)
Оригинално заглавие: The Crimson Kimono (САЩ, 1959 г.)
Жанр: Криминален, Драма, Мистерия
Режисьор: Самюел Фулър
В ролите: Виктория Шоу, Глен Корбет, Джеймс Шигета, Анна Лий, Глория Пал

Приятелите от войната Чарлс Банкрофт (Глен Корбет) и Джо Кояку (Джеймс Шигета) са партньори в лосанджелиската полиция и съквартиранти в луксозен ергенски апартамент. След убийството на местна кралица на пародиите тяхното разследване стига до Кристин Доунс (Виктория Шоу) – художничка, която рисува голи тела. Намираща се в опасност, след като идентифицира заподозрян, Кристин се премества при детективите, където присъствието й води до романтичен любовен триъгълник, който заплашва да застане между тях. Борейки се за нейното внимание, двамата детективи разбират, че не мъжът, който Кристин е посочила, а нейна завистлива японска приятелка е извършила убийството…

ВТОРНИК, 2 ноември
20:00 ЧАСА
Седмото пътешествие на Синбад
Оригинално заглавие: The 7th Voyage of Sinbad (САЩ, 1958 г.)
Жанр: Приключенски, Фантастика
Режисьор: Натан Юран
В ролите: Керуин Матюс, Катрин Франт, Ричард Иър, Торин Тачър, Алек Манго

Отклонен от курса си заради буря по пътя към Багдад, Синбад (Керуин Матюс) и неговата годеница – принцеса Париса (Катрин Грант), акустират на митичния остров Колоса, където са потърсени от магьосника Сокура, за да помогнат в борбата срещу чудовищен Циклоп. Тримата успяват да избягат с магическа лампа, но Сокура иска да се върне на острова заради още скрити скъпоценности. Той изрича заклинание, което смалява принцесата до размер на човешки палец, за да привлече със себе си Синбад. Синбад няма друг избор, затова се връща с верния си екипаж на Колоса, където се изправя лице в лице с множество митични създания в стремежа си да отключи тайната, която ще върне истинския размер на принцесата.

ЧЕТВЪРТЪК, 4 ноември
22:00 ЧАСА
Убийство в Гринуич
Оригинално заглавие: Murder in Greenwich (САЩ, 2002 г.)
Жанр: Криминален, Драма
Режисьор: Том МакЛъгин
В ролите: Робърт Форстър, Крис Мелони, Маги Грейс

Развитието на процеса срещу О’Джей Симпсън коства кариерата на Марк Фюрман (Кристофър Мелони) като детектив в полицейското управление на Лос Анджелис. Но пък му дава идея за писане на бестселър. Сега вниманието на Фюрман е насочено към убийство, останало неразрешено в продължение на 25 години. 15-годишната Марта Мокси (Маги Грейс) е жестоко убита в Гринуич, Кънектикът. Репутацията на Фюрман му е спечелила лоша слава сред местните хора, особено от страна на бившия полицай Стив Каръл (Робърт Форстър). Но Марк навързва фактите: съседът Томи (Тоби Мур) е последният, видял Марта жива. А оръжието на убийството – стик за голф, е принадлежало на Томи. Също така ревнивият млад брат на Томи – Майкъл (Джон Фостър), често има тежки изблици на насилие. Когато разследването на Фюрман се превръща в бестселър, прокурорите са принудени да отворят отново случая.

ПЕТЪК, 5 ноември
20:00 ЧАСА
Голямото завръщане (Премиера)
Оригинално заглавие: These old broads (САЩ, 2001 г.)
Жанр: Комедия
Режисьор: Матю Даймънд
В ролите: Шърли Маклейн, Елизабет Тейлър, Деби Рейнолдс, Джоан Колинс, Джонатан Силвърмен

Три актриси на зряла възраст (носителката на “Оскар” Шърли Маклейn, номинираната за “Оскар” Деби Рейнолдс и Джоан Колинс) решават да си дадат шанс и да работят заедно в телевизионен проект, макар да не могат да се понасят взаимно. Дори когато легендарна мениджърка се присъединява към триото (носителката на “Оскар” Елизабет Тейлър), притесненията на продуцентите не изчезват, а тъкмо обратното! Драмата тепърва започва!

22:00 ЧАСА
Кръв
Оригинално заглавие: Blood crime (САЩ, 2002 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Уилям А. Грахам
В ролите: Джеймс Каан, Джонатан Шаех, Елизабет Лаки

След като години е работил като полицай в голям град, Даниел Пруит и младата му жена Джесика пристигат в малко градче, търсейки тишина и спокойствие. Но посещението им в местен бар отключва редица събития, които нарушават това спокойствие, когато Джесика е брутално нападната. По пътя към болницата Даниел подгонва шофьор на камион, който може би е един от нападателите на Джесика. Когато шофьорът, който се оказва син на Морган МакКенна, местният шеф на полицията, е намерен мъртъв в камиона си, МакКена се заклева да отмъсти и Даниел се присъединява към делото. Но когато фактите започват да сочат към него, Даниел е принуден на всяка цена да намери истинския убиец, за да избегне яростта на МакКена.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.