От днес София се гмурка в света на късометражното кино с онлайн видео и снимки

От днес София се гмурка в света на късометражното кино

ФИЛМИНИ 3.0 започва!

Третото издание на Международния фестивал за късометражно кино ФИЛМИНИ започва. Заповядайте на 13 октомври от 19:30 ч. във филмотечно кино „Одеон”, за да откриете с нас за трети път света на късометражните филми.

Започваме с Международна състезателна програма, съчетаваща анимационни и игрални заглавия. Сред тях е израелският „Примамка” (реж. Майкъл Виник), в който тийнейджърката-мъжкарана Ницан тръгва за риба, последвана от предизвикателната си сестра. Коя от тях ще хване рибата?

В „Кажи ми, че Аз” (реж. Матео Хил) Той и Тя се срещат точно в момента, когато двамата късат с половинките си. Следва скандал, откровения и разобличения между двама души, които дори не се познават, за да стигнат накрая до егоистично самоутвърждение … или до помирение и любов.

Сред не-игралните филми в основния конкурс на ФИЛМИНИ са нежната 3D анимация „Урс” (реж. Мориц Майерхофер), която разказва историята на Урс и майка му, напускащи последни изоставеното си село в търсене на по-добро място за живот.

В „Краят на скалата” на реж. Филип Бейкън се сблъскваме с класическа рисувана анимация от Обединеното кралство, която почти озадачава с концептуалните си решения и прецизно изпълнение, а „Да станеш силен” на украинския режисьор Степан Ковал обяснява нагледно в комедийна форма негативните влияния на средата и семейството върху формирането на индивида.

От 13 до 18 октомври успоредно с кино „Одеон” можете да проследите фестивалните прожекции на ФИЛМИНИ още в Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” и бар  "Амстердам".

Очакваме Вас заредени с филмово настроение.
А от организаторите – филмови предизвикателства!

Коментари (0)

Публикувано в на 13 октомври 2009 г.