От bTV, в TV7, та в „Нова“ – НОВАТА шефка Светлана Василева!


Светлана Василева е новият Главен изпълнителен директор на Нова ТВ

Нова телевизия, собственост на Modern Times Group MTG AB, обяви днес назначението на Светлана Василева за Главен изпълнителен директор на телевизионните канали на компанията в България – Нова телевизия, семейството на Диема и Нова спорт, както и четирите платени канала на MTG.

Светлана Василева идва в Нова ТВ с впечатляваща автобиография, натрупана в българската телевизионна индустрия. Тя е първият изпълнителен директор на bTV, както и генерален директор на каналите на Fox в страната. През последната година работи като изпълнителен директор на частния телевизионен канал TV7.

Светлана Василева ще наследи поста от Якоб Андерсън, който е Главен изпълнителен директор на Diema Vision от април 2008 г., както и на Нова телевизия след придобиването й от MTG през октомври 2008 година. Якоб Андерсън, който е в MTG от 2005 г., ще продължи да работи за компанията на нова позиция.

Светлана Василева ще се присъедини към компанията от 15 ноември и ще поеме новия си пост в Нова телевизия на 1 януари 2011 г.

Нейната телевизионна кариера започва през 1994 г., когато тръгва първият частен телевизионен канал в България – Триада-CNN. От 1998 до 2000 г. Светлана Василева работи като мениджър на Медиа линк, представител за България на каналите Fox Kids и National Geographic. Назначена е за директор на bTV през 2000 г., когато тръгва Balkan News Corporation, собственост на Рупърт Мърдок. Каналът бързо се превръща във водещата частна телевизия в България. Светлана Василева заема поста в продължение на пет години, след което оглавява друг бизнес на Рупърт Мърдок в България и съседните страни – кабелните канали Fox Life и Fox Crime, както и всички канали Nat Geo. Напуска преди година, за да застане начело на частния телевизионен канал TV7, където е и член на борда на директорите.

Групата на Нова телевизия, към която тя се присъединява сега, се състои от Нова телевизия, Диема, Диема 2, Диема фемили, Нова спорт и женското списание „Ева”. MTG притежава 95% от тази група, а Apace Media държи миноритарен дял от 5% в дружеството. MTG е едноличен собственик на платените телевизионни канали TV 1000 Balkan, Viasat History, Viasat Explorer и Viasat Nature, които също ще бъдат част от задълженията на Светлана Василева.

Андерс Нилсън, председател на борда на директорите на Нова телевизия груп и главен оперативен директор на MTG коментира:

„Светлана Василева успешно ръководи няколко телевизионни канала в България – от Триада до bTV, Fox Life, Fox Crime и TV7. Нейният опит е идеалният избор, който ще изведе каналите на MTG в България на следващото ниво.“

„Бих искал също така да благодаря на Якоб Андерсън за неуморната му работа в България при сливането на Диема вижън и Нова телевизия. Той ще продължи да работи за MTG на нов пост. Наемането на местен мениджър е в съответствие със стратегията на MTG да работи с водещи местни ръководители на местата, където развива бизнес.“

Снимка: в-к „24 часа“

Коментари (2)

Публикувано в на 19 октомври 2010 г.