Оркестър Nazmi’ler – „Отворко“ – хвърли един гюбек сега! (аудио)

Оркестър Nazmi’ler създадоха химна на „отворковците”

Неповторимият оркестър Nazmi’ler зарадва почитателите на горещите ритми с най-новата си песен „Отворко”. Парчето има потенциал да се превърне в едно от любимите на всички купонджии по заведенията, заради горещия ритъм и закачливия текст.

Талантливите музиканти създали парчето съвсем спонтанно. Те били на свое участие и слушайки как някои от хората комуникирали помежду си, се вдъхновили да създадат новия си хит. Парчето „Отворко” ще бъде включено в предстоящия албум на оркестър Nazmi’ler, който ще се появи до броени дни на музикалния пазар.

За последните 10 години оркестър Nazmi’ler се превърна в емблема на турския етнос в България и Европа. Оркестърът е създаден през 1981 в град Бургас от Назми Левент.

В началото се изявяват като много добри интерпретатори на сватбарска и турска народна музика. Тяхна сцена за изява са годежите, сватбите, кръщенетата и частните партита.

През годините обаче се развиват и утвърждават като изключително балансирана група с модерно енто звучене, със собствен облик и стил и много богат репертоар. Издават 8  самостоятелни албума, като последните четири са изцяло авторски. Имат видеоклипирани 12 песни.

оркестър Nazmi’ler – „Отворко”
музика и аранжимент: Расим Коко, текст: Назми Шакир Левент

Коментари (0)

Публикувано в на 19 май 2010 г.