Опознай Билге и Йелиз – младите звезди на „Малки жени“!

Малката Елит – най-голямата звезда в „Малки жени”

Друга от актрисите в „Малки жени” – Фулия  Зенгинер, която играе Йелиз, също има неосъществена мечта – да пише…

Най-голямата звезда в излъчвания по Нова ТВ сериал „Малки жени“ е Елит Ишчен – момичето, което няма още 16 години, и изпълнява ролята на четвъртата сестра Билге.

Преди да приеме предложението за участие в „Малки жениЕлит участва в два игрални филма, които обикалят европейските филмови фестивали, а малкото момиче е посрещнато навсякъде като звезда.

Филмите „Bes vakit“ (непреводимо, буквално означава „пет времена“, но всъщност са петте часа, в които мюсюлманите се молят на ден, и може да бъде преведено като „Петте часа на намаза”) и „Hayat var“ (тук пък има игра на думи, буквално е „Има живот“, но Хаят се нарича и главната героиня на филма) на режисьора Реха Ердем преминаха при голям успех на международни филмови фестивали. „Hayat var“ беше едно от събитията на миналогодишното Берлинале, на което гостува и Елит, а след това продължи през кинофоруми в Дъблин, Лондон, Сингапур и Торино.

Елит нямала голямо желание да участва в сериал

защото се била привързала много към Реха Ердем, но майка й я посъветвала, че за да стане истинска актриса, е добре да работи с различни режисьори. Сега малкото момиче не съжалява и смята, че работата й в „Малки жени“ я е научила на много нови неща. „Всички на снимачната площадка са много добри, обичам ги”, казва Елит. Най-много обича да си говори с Ханде Сорал, която изпълнява ролята на Арми.

Въпреки усилената си работа в киното, Елит не е прекъсвала учебните си занимания. Кадрите в „Малки жени„, в които участва тя, се снимат през уикенда, а в останалото време ходи на училище. Пред електронния сайт „Медиафаре“ тя разказва, че някои от съучениците й харесват сериала, а други я питат не й ли е омръзнало да плаче. „Всъщност да се разплачеш на снимки, никак не е лесно”, добавя тя.

Когато не снима или не е на училище

Елит обича да играе волейбол

Друга от актрисите в „Малки жени” – Фулия  Зенгинер, която играе Йелиз, също има неосъществена мечта – да пише. Макар че като дете мечтаела да стане актриса, първо искала да бъде сценарист, а по-късно и писател.  Винаги, когато има свободно време, пише разкази.

Еда е първата роля на Фулия, която тогава е била на 18 години. След това играе малка роля в сериала „Лекари”, снима се в рекламите на една напитка и на фирма за мобилни телефони и участва като водеща в магазинно предаване, посветено на сериалите. Истинска известност обаче й носи участието в „Малки жени”, чието излъчване продължава по турския Канал Д.

Най-важният човек в живота на Фулия, която сега е на 20 години,  засега е майка й. Тя не позволила на дъщеря си да участва във филм преди да завърши колежа Бакъркой. Когато Фулия станала на 18 години, заедно отишли в агенция, която правела кастинги, а сега винаги има решаващата дума дали  дъщеря й да приеме направените й предложения.  Тя одобрила участието й в „Малки жени”, но

кастингът за ролята бил един от най-тежките дни в живота на дъщеря й

В този ден на майката направили операция, с която й поставили байпас на сърцето. Фулия отишла уморена и недоспала на кастинга, но въпреки това станала едно от петте момичета, чиито драматични съдби вълнуват още турците.

Друга детска мечта на Фулия е била да стане плувкиня. Научила се да плува на две години, а на девет я записали в спортен клуб. Имала големи амбиции, но се отказала от спортната кариера, защото по думите й в Турция няма достатъчно добри условия да достигнеш световно ниво в този спорт. Сега плуването й е само хоби.

Славата, която й донесе ролята на Йелиз, не е променила много живота й.  Научила се е да поема повече отговорности и се е запознала с много хора от света на киното. Мрази, когато й подвикват на улицата и си е сменяла телефона, когато някой напорист фен стане прекалено  настоятелен.

Фулия Зенгинер е известна на зрителите в България и от участието й в друг, излъчван по Нова ТВ сериал – „Семеен сарай”, където тя изпълни ролята на Еда.

Коментари (4)

Публикувано в на 22 април 2010 г.