Онлайн ТВ на живо по интернет в цял ЕС с онлайн видео и снимки

Онлайн ТВ на живо по интернет в цял ЕС

Евросъюзът постигна споразумение, което ще позволи на потребителите от целия ЕС да гледат телевизия и филми по интернет, дори когато са в чужбина.

Често хората, които са платили абонамент за музика, филми, електронни книги, игри или друго съдържание по интернет, не могат да отворят съответния сайт или приложение през компютъра и мобилния си телефон, когато пътуват в друга държава от ЕС.

64 процента от потребителите ползват интернет именно с тази цел, по данни на Евростат. Междувременно Малтийското ротационно председателство докладва, че институциите на ЕС са постигнали съгласие по нов регламент, който ще реши проблема.

Почти 1 година се водеха преговори по законодателството, като част от трудностите бяха свързани със защитата авторските права.

На тристранната комисия евродепутати и представители на правителствата са постигнали компромис – отпадането на ограниченията ще важи само за платените услуги в интернет и ще включва метод за проверка на постоянното местожителство на потребителя чрез IP адрес.

Идеята е реформата да влезе в сила заедно с отпадането на роуминг таксите от юни месец за хората, които временно пътуват в друга страна от ЕС и ползват мобилно устройство.

Текстовете тепърва формално трябва да се гласуват от ЕП и от 28-те правителства. Посланиците на съюза се готвят да одобрят последната част от законодателството за цените на едро в роуминг.

Инфо: БНР

Коментари (0)

Публикувано в на 11 февруари 2017 г.