Олимпийски игри 2014 с Евгения Раданова по БНТ HD

Евгения Раданова влиза в ролята на водещ за Олимпийските игри в Сочи

 БНТ предава най-големия спортен форум изцяло в HD качество  

Олимпийската шампионка Евгения Раданова ще бъде водещ на предаването “Днес на игрите с …”, което ще се излъчва от студийния комплекс на БНТ в Олимпийския парк в Сочи. Добре пазената тайна бе разкрита по време на живо предаване от Руския културно-информационен център в София.

Голямата българска спортистка притежава три медала от две олимпиади. Тя е световна рекордьорка в шорттрека и седем пъти абсолютен европейски шампион.

„Телевизията не е моята естествена среда, но ще се опитам да предам емоцията от олимпийските игри в Сочи.” – сподели Евгения Раданова.

Водещите Боряна Тончева и Методи Манченко – главен продуцент на направление “Спорт“, изненадаха в ефир медалистката, че ще коментира и церемониите по откриването и закриването на най-големия спортен форум.

В ефира на БНТ  журналистът от ИТАР ТАСС Игор Ленкин предаде факела от щафетата с олимпийския огън на генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Той ще се включи в церемонията по пренасянето му  на 22 януари в Ростов на Дон, пробягвайки 300 метра.

Освен това, в изнесеното студио от Руския културно-информационен център, децата от таекуон-до клуб в гр. Самоков, с ръководител Петър Виденов, направиха смразяваща кръвта демонстрация – чупене на стъкло със завързани очи.

Направление „Спорт” на националната телевизия официално представи пълната програма на предстоящите игри в присъствието на генералния директор на БНТ Вяра Анкова, министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, която се включи пряко от Министерски съвет, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, български спортисти, сред които първият медалист от олимпийски игри – Иван Лебанов, българските олимпийски шампионки – Екатерина Дафовска и  Тереза Маринова, посланици  и журналисти.

„Въпреки намалената държавна субсидия в тази важна спортна година, БНТ ще представи пълния спектър на събитията от олимпиадата в Сочи. За пореден път националната телевизия ще покаже всички състезания и ще отговори на интересите на зрителите  както пред екрана, така и в интернет. Освен това ще изненадаме българския зрител и със списанието „БНТ Спорт Digi” – заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова. Тя допълни, че спортният екип на националната телевизия е най-опитният и професионално подготвен.

Вече над 50 години именно БНТ е тази, която прави българите преки свидетели на олимпийските игри. Затова често е наричана олимпйската телевизия на България. В българския ефир състезанията ще бъдат предадени изцяло в HD качество, благодарение на канала БНТ HD. Над 250 часа е телевизионната продукция, която ще бъде излъчена между 6 и 23 февруари. Тя ще бъде разделена между БНТ1 и БНТ2, а всички състезания ще могат да се гледат по БНТ HD и на живо в сайта sport.bnt.bg.

Най-интересното от олимпийските арени ще бъде обобщавано в студийната програма „Днес на игрите с Евгения Радавова” в 21 часа, където водещите, коментаторите и репортерите ще направят българския зрител съпричастен с битките за олимпийските медали. Състезанията от деня ще попадат във фокуса на „Линия Сочи”, която ще се излъчва вечер от 23 часа и сутрин от 6:30 часа по БНТ 1 и в 8:30 часа по БНТ 2 и БНТ HD.

Най-очакваният момент е церемонията по откриването на Олимпийските игри. Грандиозният спектакъл, който домакините обещават, е на 7 февруари, с начален час 18:00 по БНТ1 и БНТ HD.

Коментари (0)

Публикувано в на 19 януари 2014 г.