Ojos De Brujo идват в България, а новият им албум вече е хит по MTV с онлайн видео и снимки

Ojos De Brujo идват в България, а новият им албум вече е хит по MTV

"AOCANÁ" получи и номинация за Грами

Наскоро излязоха номинациите за тазгодишните латино Грами, където новото предложение на Ojos de Brujo – “Aocaná”, е номинирано в категорията „най-добър албум”. Церемонията по награждаването ще се състои на 5-и ноември в Лас Вегас.

            Новият албум на Ojos De Brujo – “Aocaná” влезе в европейския уърлд мюзик чарт на четвърто място, съобщават от мениджмънта на испанската група. Класацията е направена на базата на най-слушаните предавания за уърлд музика в 23 държави.

Всички текстове на песни и музиката са написани от вокалистката на състава Marina Abad. В албума „Aocaná” гостуват приятели на магьосниците от Барселона – 26 певци и инструменталисти, между които най-известният кубински квинтет – Los Van Van и индийският перкусионист Karnataka College.

            Албумът е създаден, докато Marina Abad е бременна от новия тромпетист на групата – кубинеца Carlitos Sarduy, бебе очаква и китаристът Ramón. На това се дължи изключително оптимистичната и наситена с  много планове и енергия атмосфера на албума. По оценката на състава  той е най-позитивният от всички правени до сега. Вторият сингъл наречен “Nueva vida”, който наскоро се завъртя и по българските радиостанции, е първата любовна песен на Marina, посветена на нейния новороден син.

            Кубинските салса ветерани Los Van Van и кубинският пианист RobertoCarcasesмогат да бъдат чути в жизнерадостната румба "Busca Lo Bueno", а перкусионист Karnataka – във възторженото парче "Tantas Flores" заедно със великия фламенко певец Duquende. Постелектронният приглушен тромпет на  Carlitos Sarduy в стил Майлс Дейвис е особено красив в песента "Lluvia". Парчето прави връзката между циганското фламенко и Индия по-изразена, отколкото в предишните им албуми, а баладата  "Lluvia" има особено чилаут звучене. Основните музиканти в албума са двамата китаристи –  Ramón Giménez и Paco Lomeña, както и перкусионистът Xavi Turull – една от най-известните фигури на фламенкото в Испания. Живял години наред в далечния Изток, Ramón допринася изключително много за източното звучене в някои от парчетата на  “Aocaná”.

            Можете да намерите албума “Aocaná” на българския музикален пазар в търговската мрежа на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

            Концертът на 11 ноември в зала 1 на НДК е по покана на „БГ Саунд Стейдж” и с любезното съдействие на посолството на Кралство Испания  и институт „Сервантес”. Билети на цени от 30 до 70 лева се продават на касата на НДК, в системата на www.eventim.bg, мрежите на Германос, магазини Пикадили, М-Свят, Мултирама и Фотосинтезис.

“AOCANÁ”
Tracklisting

1. Todos Mortales (3:09)
2.Nueva Vida (4:12)
3.Dónde te has metío (3:16)
4.Correveidile (4:08)
5.Rumba del Adiós (3:39)
6.Una verdad incómoda (5:07)
7.Baraka (3:46)
8.Tócale ya (4:41)
9.Busca lo bueno (4:14)
10.Tantas flores (6:13)
11.Perico y Juliana (3:55)
12.Lluvia (4:29)

Коментари (0)

Публикувано в на 9 октомври 2009 г.