Официално потвърдено: Фикрет от „Листопад“ гостува на Слави

Звездата от „Листопад“ – Бену Йълдъръмлар идва в България по специална покана от „Шоуто на Слави“

Въпреки натоварената си програма и снимките в най-награждавания турски сериал „Листопад“, Бену Йълдъръмлар, която играе ролята на най-голямата дъщеря Фикрет, прие с удоволствие участие в „Шоуто на Слави“.

Сериалът по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин се излъчва с голям успех по bTV вече близо година и е най-гледаното предаване за момента в България. След повече от месец преговори Бену потвърди официално поканата за участие в „Шоуто на Слави“.

Обявената за най-добра актриса за 2008 г. в Турция ще пътува специално до България за два дена. Специален екип ще придружава турската звезда по време на престоя й в София. Това е първото посещение на Бену в България и в момента се уточняват всички подробности по програмата й.

„Листопад“ е най-награждаваният сериал в Турция. През 2007 г. получава 4 награди за най-добър сериал, включително за най-добра семейна драма. През 2008 г. е удостоен с 5 награди за най-добър сериал, както и с награда за оригинална музика. Двама от главните герои – Халил Ергюн (Али Ръза Текин) и Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин) – са отличени за най-добри актьори на 2008 г. И през 2009 г. „Листопад“ печели награда за най-добър сериал, а Халил Ергюн получава приз за най-добър актьор в главна роля за 2009 г. Наградите са присъдени от най-авторитетните телевизионни канали и списания в страната.

Режисьор: Месуде Ерарслан
В ролите: Халил Ергюн (Али Ръза Текин), Гювен Хокна (Хайрие Текин), Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин), Джанер Куртаран (Шевкет Текин), Гьокче Бахадър (Лейля Текин), Фахрие Евджен (Неджля Текин), Дезин Чакър (Ферхунде Кара), Седа Демир (Седеф), Толга Карел (Оуз Айхан) и др.

Фикрет Текин (Бену Йълдъръмлар)
Най-голямата дъщеря в семейството. Единствената на татко. Господарка на търпението и вярата. Разбира всичко, което вижда, но характерът й е труден за обяснение. Фикрет е скъпоценният камък на г-н Али Ръза. Живее в голямото семейство.

След като Неджля бяга от дома им и за малко не разрушава семейството, Фикрет решава да  избяга от проблемите и обвиненията и се омъжва за Тахсин. В новия си дом обаче, Фикрет така и не намира спокойствие, защото свекървата й я тормози чрез непрекъснати обвинения.

Бену Йълдъръмлар в ролята на Фикрет

Актрисата, спечелила множество награди за ролята на Фикрет, в реалния живот има една дъщеря – Ада. Бену е родена на 22 Ноември 1969 г. Първите й телевизионни участия са в младежки програми на държавната телевизия TRT през 1988г. През 1990 завършва Истанбулския държавен университет и се снима в първия си сериал, след което заминава за Англия. В Лондон учи 2 години курс по „Драматизация” в университета в Уестминстър. След завръщането си в Турция Бену се снима в различни телевизионни програми, на Канал 6, Канал 4, Стар ТВ и АТВ.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2010 г.