Няма „Шменти-капели“ – певецът Константин участва във филм!

Константин-Коцето, много екшън и смях в „Операция Шменти Капели“ на Влади Въргала (трейлър и мейкинг – видео)

OPERATION „SHMENTI KAPELI“ Trailer / ОПЕРАЦИЯ „ШМЕНТИ КАПЕЛИ“ Трейлър

OPERATION „SHMENTI KAPELI“- Making of / ОПЕРАЦИЯ „ШМЕНТИ КАПЕЛИ“- Мейкинг

Помните ли прословутата реплика на Бойко Борисов – „Преди нас са крали, а сега се правят на шменти-капели“?! Едва ли предполагате, че именно тя е вдъхновила прочутия ни комик Влади Въргала за заглавието на първия му филм – „Операция Шменти Капели“, който ще гледаме по родните екрани през есента.

Какво точно да очакваме, и самият шоумен предпочита да не конкретизира – „като ме питат дали е екшън или комедия, аз казвам исторически“, разкрива в типичния си стил Въргала.

Факт е обаче, че продукцията е мега-амбициозна – сценарият е измислен още преди 10 години, а за да се захване с реализацията й, той залага апартамента и цялото си имущество, преди да намери и кой да спомогне допълнително за финансирането й.

За режисьор е избран Иван Митов, но на всички е ясно, че зад всичко ще застане именно Карамфилов – като сценарист, продуцент и дори част от актьорите.

И като заговорихме за актьорския състав, той е някаква доста нетрадиционна сплав от доказани имена и такива, които едва ли сме очаквали да видим в киното. До Христо Шопов, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Стефан Щерев, верния другар на Въргала – Август Попов, откриваме… поп-фолк звездата Константин-Коцето, който дебютира във филмово амплоа.

„Всички съм подбирал изцяло според типажите в лентата, осланях се на вътрешното си усещане“, споделя Влади и допълва, че сюжетът на „Операция Шменти Капели“ е провокиран от прехода у нас през 90-те.

Историята е на безработният учител по математика Цеко Цеков, който е „шамаросан“ от всички възможни абсурди в българския начин на живот, преследван от службите за борба с тероризма и някъде по средата, принуден действително да се превърне в такъв.

Както предполага и сюжетната линия, във филма, реализиран на цели 26 снимачни площадки, ще преобладават и впечатляващите специални ефекти, сред които хвърчащи във въздуха взривени автомобили, атентат в църква и куп престрелки.

Добрата новина е, че след няколко години прекъсване, „Операция Шменти Капели“ бе завършен преди дни и шансовете да го видим по кината не са никак малки, още повече, че желаещи за разпространението му дистрибутори не липсват.

Инфо: Avtora.com

Коментари (0)

Публикувано в на 4 август 2011 г.