„Няма да ядеш“, ще слушаш! „Ша-ша“ издават дебютен албум

„Ша-ша” нагоре-надолу във фънки ритъм

Изпълнителите на хита „Няма да ядеш” подготвят издаването на дебютния си албум

Дебютният албум на дует „Ша-Ша” (Светослав Колев-Цвъри и Гергана Добрева) е вече с единия крак на пазара и скоро ще заподскача „Нагоре-Надолу“. Четиринадесетте песни включени в него имат, както ги определят музикантите, индивидуално и причудливо звучене, като стилът варира от фантастично-епичен до анимационно-драматичен. „Заради хумора и странните си герои текстовете ни често напомнят на басни, чиито основни герои са говорящият хладилник, подскачащата кафеварка, мъркащото шосе, снежният човек, моряшки призраци и случайни чайки, двойка влюбени – жаба и гьол” – разкриват още музикантите.

Страниците на албума са изписани с много рок, блус, фънки денс звучене. Името „Нагоре-Надолу” идва като отговор на вечното търсене на правилното решение и правилния път. Албумът е записан в Max Sound Studio. Гост музиканти в него са Коко Кърджилов-бас и Цветан Банов-барабани. В три от песните към творческия тандем се присъединява Максим Горанов-китара, Веселин Веселинов-Еко отбелязва запомнящо се присъствие в сингъла „Няма да ядеш”. „Нагоре-Надолу” предлага на феновете и кавър на баладата „Не умирай” на Валди Тотев и завършва с акустичния хепи енд „Господин Пингвин“.

Творческият тандем „Ша-Ша” се сформира през 2008 г. Съвсем скоро двамата започват да композират и аранжират музикални коктейли от фънки-пънк, поп, джаз, етно уейв, латино.

Първият им сингъл „Небе за двама” се завърта през юни 2009 г. Песента се запомня, заради красивата си мелодия и забавен текст, в който поп клишетата на любовна тематика са заменени с остроумни сравнения от заобикалящата ни флора и фауна.

Вторият сингъл „Няма да ядеш”, който се изкачи до върховете на радио и телевизионните класации, е леко намигване към навиците и поведението ни като консуматори.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 април 2010 г.