Някой се зае с AXN Sci-Fi – пълна промяна, премиера до премиера!

AXN SCI-FI промени своята визия за зрителите си в Централна Европа

AXN Sci-Fi се превръща в „царството на въображението” – дом на научната фантастика, мистериите и свръхестественото – всичко това е отразено в новия облик канала.

От 20 април 2010 г. AXN Sci-Fi – каналът на Sony Pictures Television, излъчван в шест страни от Централна Европа – Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Румъния и България – стартира със съвсем нова визия, която ще отрази и промяната в програмата схема. Още със стартирането на канала AXN Sci-Fi в региона на Централна Европа през юни 2006 г., той се утвърждава като тематичен научно-фантастичен канал. С ребрандинга AXN Sci-Fi демонстрира желанието си да продължава разширяването на  програмни жанрове, ориентирани към свръхестественото, мистериозното и загадъчното.

AXN Sci-Fi продължава да излъчва висококачествени научно-фантастични класики като „Бойна звезда: Галактика”, „Старгейт” и „Старгейт: Атлантис”. Нещо повече, каналът AXN Sci-Fi ще стартира редица нови хитови сериали, шоу програми и филми, които ще допаднат на увеличаващата се дамска аудитория и същевременно ще запазят интереса на лоялните зрители от силния пол, както и на истинските феновете на научната фантастика.

Сред новите заглавия по AXN Sci-Fi са „Доктор Ху”, „Първобитен свят”, „Ангел на мрака” с Джесика Алба и „Привидение в замъка” с участието на Матю Фокс от сериала „Lost – Изгубени”. „Ловци на духове” е нов хитов документален риалити сериал, който ще стартира през юли по AXN SciFi.

AXN Sci-Fi – твоят портал към Sci-Fi, мистериите и свръхестественото!

Паралелно с новата визия на канала, от 20 април 2010г. стартира и напълно обновен сайт на AXN Sci-Fi – www.axnscifi-bg.com. Вижте само какво ще ви предложи!

ДОКТОР ХУ

От 6 април, всеки вторник и четвъртък от 00:00

Роуз Тайлър е продавачка в голям лондонски супермаркет и води съвсем обикновен живот. Докато една вечер една от играчките-извънземни, които се продават там, не се опитва да я убие. Тя е спасена от непознат мъж, който се представя просто като Доктора. Заинтригувана, тя успява да научи, че новият й познат е по-странен, отколкото си е мислела. Той е извънземен изследовател и нарича сам себе “Господар на времето”, защото пътува в миналото, настоящето и бъдещето. Той е последният останал от вида си. Ако успее да го убеди да пътува с него, Роуз би могла да види смъртта на Земята след 5 милиарда години, да се срещне с Чарлз Дикенс и да се запознае с различни форми на живот, които дори не си е представяла, че съществуват.

Сериал е приветстван и аплодиран от британската критика като култова научнофантастична поредица.

АНГЕЛ НА МРАКА
От 13 май, всеки вторник и четвъртък от 23:00

Създателите на сериала Джеймс Камерън и Чарлс Егли представят един сериал, който представя сложен комплекс от биологична супер наука и социален колапс. Като дете Макс Гевара (Джесика Алба) се е измъкнала от тайна лаборатория, в която се създавали човешки прототипи  чрез генна модификация. Макс представлява един от тези проекти. В недалечно бъдеще на политически, икономически и морален срив, Макс вече пораснала, гъвкава и хитра, с неестествена бързина и сила, свадлива и своенравна жена, която не спазва военните ограничения в Пост-апокалипстична Америка. Тя води декадентския подземен живот из улиците на Сиатъл, бягайки от правителствените агенти, които искат да я върнат обратно в лабораторията. Макс търси себеподобни, които били разпръснати, с цел преодоляването на последиците, които възникнали след нейното бягство. По пътя на търсенето Макс срещне Лоуган, който е кибер-журналист, идеалист и хакер. Двамата ще се превърнат в тандем, който ще се опълчи безмилостно срещу враговете на новото хилядолетие и ще се опита да промени действителността.

ПЪРВОБИТЕН СВЯТ
От 7 април, всяка сряда от 00:00

Необясними обстоятелства са причина за дупки във времето, които позволяват на създания от далечното минало на Земята да се появяват в съвременния свят. Тези същества са разнообразни, кръвожадни и опасни, но това, което ги обединява е фактът, че не принадлежат на този свят. Появата им поставя дилема – дали историята се повтаря и дали човечеството ще оцелее при съжителството с тези зверове? Еволюционният зоолог професор Ник Кътър и неговите колеги учени започват да изследват явлението. Те се опитват да запазят всичко в тайна, като същевременно се борят с кръвожадни динозаври, огромни насекоми и праисторически паразити. Дали динозаврите ще се завърнат отново на Планетата?

ЛОВЦИ НА ДУХОВЕ
През юли по AXN SciFi

Джейсън Хоуис и Грант Уилсън са водопроводчици през деня и ловци на духове през нощта. В реалния си живот те са изследователи на паранормалното и разследват голям брой странни събития. Тяхната компания „Атлантическо паранормално общество” представлява група от безстрашни  изследователи, които са съвсем обикновени  хора – мениджъри на офиси, работници в заводи, учители… Те се отзовават на всеки постъпил сигнал, в който се твърди, че в живота на дадено лице има нематериална намеса. Независимо от разходите направени от тях за оборудване (инфрачервени камери, очила за нощно виждане и други подобни) и отсъствието им от реалните им работни места, те знаят, че не винаги могат да решат проблема и много по-вероятно е да бъдат етикетирани като шарлатани . Често те се сблъскват и с явления, които като че ли нямат обяснение … освен, разбира се, едно нещо, в което никой не иска да повярвам …!

За AXN Sci-Fi:

AXN Sci-Fi има над 5,5 милиона зрители в шестте държави на Централна Европа, в които се излъчва – Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Румъния и България. AXN Sci-Fi е част от богатото портфолио на Sony Pictures Television International, което включва приблизително 40 глобални телевизионни мрежи. Sony Pictures Television International е компания собственост на Sony Pictures Entertainment.

Каналът AXN Sci-Fi стартира в България на 5 юни 2006г. и излъчва първокласни хитови сериали и филми от научнофантастичния жанр. AXN Sci-Fi е водеща дестинация за Sci-Fi фенове, за тези, които вярват в ирационалното и за почитателите на мистериите и свръхестественото.

Телевизионният канал AXN Sci-Fi е източник на качествено забавление за динамичното младо поколение между 16 и 49 годишна възраст.

Коментари (0)

Публикувано в на 10 май 2010 г.