Новогодишен екшън с Криско завърши с кръв и арест

Рапърът Кристиан Талев – Криско попадна в полицейския арест в Горна Оряховица, след като с двама авери – единият на 25 години от габровското село Музга, а другият 31-годишен от Казанлък (Радослав Василев – момчето на снимката между двете момичета) потроши местен хотел. Екшънът се разиграл сутринта на 1 януари, съобщиха от полицията.

В новогодишната нощ нашумелият изпълнител на „Няма кво да стане“ и „Идеал Петрофф“ пя за горнооряховци, които посрещнаха 2014-а година под звездите. След участието рапърът от Габрово и екипът му купонясвали в нощен клуб. Около 7 часа се прибрали да спят в хотел „Раховец“. За 5-членната група били резервирани 3 стаи от общината. Криско водел още 2-3 души и настоял те също да бъдат настанени за сметка на кметството. Администраторката отказала и поискала допълнителните гости да си платят. Развихрил се скандал. Според очевидци цялата компания била неадекватна и се държала доста арогантно. Служителката на рецепцията позвънила в полицията.

„Преди да пристигне патрулът обаче, той и още двама се качили в стаята. Криско строшил стъкло на една от вратите във фоайето, после изтръгнал телевизора от контакта и го захвърлил на леглото. Започнал да рита декоративната стена от гипскартон, която също е повредена“, разказа пред „24 часа“ собственичката на хотела Цанка Димитрова.

След като дошли ченгетата, Криско омекнал. Настоял да оправят нещата и да покрие щетите. Платил 500 лв. за потрошеното, но все пак бил отведен в районното полицейско управление и задържан с полицейска мярка до 24 часа.

„Той все пак е млад човек, който тепърва започва да гради кариера, но при нас са отсядали от Лили Иванова до Миро и Графа и никой не си е позволявал да се държи така“, каза Димитрова.

Главоболията с екипа на Криско започнали още вечерта на 31-ви декември. Лично кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев изпратил около 22 ч. проверка от търговския отдел след оплакване, че в стаите на Криско и компания е студено. Оказало се, че претенциите са неоснователни, а климатиците – изправни.

„Като пристигнахме на 31-и, въобще не беше отоплявано – уточни пред БЛИЦ Кристиян Белчев, пиарът на Криско, който е присъствал на скандала. – Навън беше 2 градуса, в стаите – също. Климатиците въобще не работеха както трябва. Нямаше и топла вода, изнервихме се. След концерта отидохме във Велико Търново на заведение. Прибрахме се към 5,30 ч.“

“Криско се беше поизнервил и просто блъсна една врата, която беше много паянтова, с обикновен прозорец, той се счупи и падна на земята. Качихме се в стаята, там също беше студено, Криско пак се изнерви и наистина ритна стената, получи се една пукнатина. Седим си в стаята, по едно време идва полиция, питат: “Кой е Криско?”. Събориха ни на земята с белезници. Оттам ни заведоха в районното, хубавото стана, че се държаха добре с Криско, стояхме там три часа, за да напишем обясненията. Поискаха от нас да платим фактура за 500 лева, с които да се покрият щетите, които сме намесли. Като се върнахме в хотела, ни изгониха, държаха се арогантно”, разказва още Кристиян Белчев пред БЛИЦ.

„Арестът беше брутален – с белезници на земята, заключвания“, възмущава се Белчев пред „24 часа“. Криско престоял няколко часа в ареста и към 9,30 го пуснали.

От хотела били изпъдени с думите: „Имате 10 минути да напуснете.“ „В 10,15 си тръгнахме – казва пиарът на музиканта. – Въобще не бяхме спали в стаите, включително и в тази, която платихме.“

Репортер на БЛИЦ потърси и представители на хотел “Раховец”. Тяхната версия обаче доста се различава от тази на рапъра.

“Не бяха адекватни, ясно е, дали е от алкохол или от нещо друго, не мога да кажа. С полицаите се държаха грубо, с нас също. Не му е лесно на този Криско, звездоманията го гони, та се тресе милият. Държа се много грубо, рецепционистката ни още е в шок. Искал е да влиза зад рецепцията, а там все пак държим парите. Хвърлял е по момичето предмети, ръката му беше срязана, дето е чупил стъкла. Всичко беше в кръв. Някоя от приятелките му го превърза”, спомнят си от хотел “Раховец”.

Още един момент от същата нощ е описан от десетки недоволни фенове на Криско. Докато той е на сцената, баща на момченце се приближава до него и моли за автограф. Вместо да се подпише, Криско започва да псува мъжа и му показва неприличен жест. Вбесен бащата и няколко свидетели решават да потърсят сметка на рапъра. Налага се да дойде полиция и да варди рапъра от “народната любов”.

Инфо: Вестник 24 часа и агенция БЛИЦ

Снимка от злополучната вечер – от Фейсбук профила на Кристиян Белчев, пиар на певеца. Кристиян е съименник на Криско, родом е също от Габрово и е последният вдясно на кадъра

Коментари (0)

Публикувано в на 3 януари 2014 г.