Ново по AXN – филми и епизоди от сериали

Акценти от филмовата програма на AXN за март 2013 г.

1 март 2013,   петък
21:00 Заветът; трилър, САЩ, 2006, със Стивън Стрейт, Лора Рамзипремиера

За тийнейджърите в академия “Спенсър”, “Синовете на Ипсуич” са най-готините момчета в училището.

Но всъщност те са много повече от това. Четиримата приятели крият 300-годишна тайна – те са магьосници, наследници на сборище на вещици от 17 век. Когато отдавна прокуденият пети син изненадващо се завръща и застрашава живота на близките им, младежите разбират, че трябва да попречат на врага си да открадне силите им и да унищожи Заветът завинаги.

2 март 2013,   събота
22:00 Шифърът на Леонардо; трилър, драма, САЩ, 2006, с Том Ханкс, Одри Тоту – премиера

Докато е в командировка в Париж, Харвардският преподавател по история на символите Робърт Лангдън (Том Ханкс) получава спешно телефонно обаждане късно през нощта – възрастен уредник от Лувъра е бил убит в музея. Близо до тялото полицията е намерила загадъчен шифър. Опитвайки се да разгадае загадката, Лангдън с удивление открива, че тя води до поредица от кодове, скрити в произведенията на Леонардо Да Винчи – видими за всички и все пак изкусно прикрити от художника. Заедно с криптоложката Софи Нево (Одри Тоту), те се впускат в спираща сърцето мисия, за да разрешат загадката на едно странно убийство. Разследването им ще ги отведе в Англия и отвъд завесите на мистериозно древно общество, където ще разкрият тайна, пазена от времето на Христос.

5 март 2013,    вторник
21:55 От местопрестъплението: Ню Йорк; сезон 9, епизод 9, криминален, САЩ, 2012 – премиера

Когато  прикритието на следовател Ловано е провалено, екипът за разследване от местопрестъплението тръгва по петите на латиноамериканската банда, в която успешно се внедрила преди прикритието й да се провали.

6 март 2013,    сряда
21:55 Елементарно,  Уотсън!; сезон 1, епизод 10, криминален, САЩ, 2012 – премиера

Шерлок е извикан да разследва, когато банка, смятана за непробиваема все пак е обрана. Междувременно Джоан е приятно изненадана, когато Шерлок се среща със семейството й и застава смело зад избора й да стане надзорник на алкохолици в пробация.

7 март 2013,    четвъртък
22:50 Морски Детективи: Лос Анджелис; сезон 3, епизод 17, криминален, САЩ, 2011 – премиера

Екипът продължава да търси нови доказателства за да докаже невинноста на Кенси Блу, която е главният заподозрян в разследване за убийство, в което е замесен бившият снайперистки отряд на починалият й баща.

11 март 2013,    понеделник
22:55 Да бъдеш човек; сезон 4, епизод 1, драма, Великобритания, 2012 – премиера

В един изоставен хотел, който се намира в задрямало малко градче край морето, намираме Ани, съквартирантът й Джордж и новият им приятел Том . Те все още се съвземат след като са загубили най-добрият си приятел – вампирът Мичъл, бащинската фигура в живота на Том – Макнеър и приятелката на Джордж – Нина. Но, с новороденото, за което трябва да се грижат, за духа и двама върколаци никога не е било по-трудно да останат незабелязани. Животът им става още по-труден в присъствието на вампирите, които изникват от всеки ъгъл – те са в очакване на Старейшините за да установи контрол над човечеството с брутална сила! Вампирите също така вярват, че бебето на върколаците е важна част от тяхната собствена митология! Може ли наистина това малко бебе да се окаже спасителят на човешката раса?

12 март 2013,    вторник
21:55 От местопрестъплението: Ню Йорк; сезон 9, епизод 10, криминален, САЩ, 2012 – премиера

Екипът на „От местопрестъплението”, разследва заведение вдъхновено от гангстерските 20 години на миналия век, когато един от собствениците му е убит, а 10 000 долара изчезват безследно. Междувременно Адам прекарва свободния си от работа ден по доста неочакван начин.

13 март 2013,    сряда
21:55 Елементарно,  Уотсън!; сезон 1, епизод 11, криминален, САЩ, 2012 – премиера

Шерлок и Джоан разследват убийството на управителя на луксозен хотел в Манхатън, чието тяло е било открито в една от машините на обществена пералня. Междувременно, докато времето на Джоан с Шерлок почти изтича, той и предлага да остане за да продължат да работят заедно.

16 март 2013,    събота
22:00 Кунг-Фу тупалки; екшън, Хонконг, 2004, със Стивън Чоу, Я Юен – премиера

В западнал квартал животът тече бедно, но порядъчно, докато гангстери с черни костюми, наричащи се Бандата на брадвата, не започва да тормозят обитателите му. Така става ясно, че в бедняшкия квартал се спотайват цели трима майстори на кунг-фу, решили да се отдадат на обикновен живот. Но след като тези артисти на бойните изкуства отблъскват бандата със своите летящи юмруци и крака, гангстерския бос наема тандем убийци, чиято поява води до разкриването на още тайни, докато екрана и публиката не се замаят напълно от хиперболизираните бойни сцени (хореографирани от Юен Вопин, доказал се с Матрицата).

18 март 2013,    понеделник
22:55 Да бъдеш човек; сезон 4, епизод 2, драма, Великобритания, 2012 – премиера

Хол, Лио и Пърл – друга тройка вампир, върколак и дух, се появяват в къщата, за да се поклонят пред бебето „Спасител”, с надеждата, че тя може да спаси умиращият Лео. Ани е убедена, че храненичето й има подобни сили, но Том не е толкова сигурен, а и хич не е очарован от присъствието на вампира Хол в къщата. Въпреки това Том и Хол ще се впуснат в съвместна мисия за да изпълнят предсмъртното желание на Лио…

19 март 2013,    вторник
21:55 От местопрестъплението: Ню Йорк; сезон 9, епизод 11, криминален, САЩ, 2012 – премиера

Екипът на „От местопрестъплението”, се изправя срещу загадъчна мистерия, след като две нямащи нишо общо помежду си жерви, са свързани от едно и също необикновенно оръжие.

21 март 2013,    четвъртък
22:50 Морски Детективи: Лос Анджелис; сезон 3, епизод 19, криминален, САЩ, 2011 – премиера

Когато тялото на офицер от военоморските сили е открито бездиханно, доказателствата водят към редиците на „Тюлените”. Елитният отряд, се готви да отпътува на мисия за спасяване на заложници. Бившият им колега Сам Хана пристга, за да разпитва групата, с риск да провали мисията им.

26 март 2013,    вторник
21:55 От местопрестъплението: Ню Йорк; сезон 9, епизод 12, криминален, САЩ, 2012 – премиера

Когато полицай загива по време на обир, екипът на „От местопрестъплението” използва изкуството на разпита, за да разобличи заподозрените и истината да просъществува.

27 март 2013,    сряда
21:55 Елементарно,  Уотсън!; сезон 1, епизод 13, криминален, САЩ, 2012 – премиера

Шерлок се включва към разследването на нюйоркската полиция на подозрителен инцидент, в който е замесен известен конспиратор. Междувременно, Уотсън се опитва да сдобри Шерлок и Грегсън.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 март 2013 г.