Новият шеф на bTV с първо обстойно интервю

Новият шеф на Би Ти Ви Павел Станчев: Който напусне телевизията ни, ще съжалява

„Ако сравняваме с времето, когато все още бях в Нова тв, сега разликата между двете телевизии е много по-голяма в полза на Би Ти Ви“. Това казва новият главен изпълнителен директор на „Би Ти Ви медиа груп“ Павел Станчев, който в периода между 2004 и 2008 г. беше начело на Нова тв. „В абсолютно всички сегменти Би Ти Ви е лидер на пазара“, допълва той в интервю за в. „Труд“.

Станчев посочва, че назначаването му е по решение на компанията СМЕ, която притежава 94% дял в собствеността на „Би Ти Ви медиа груп“. Той вече е разговарял с рекламния бос Красимир Гергов, който също му е дал подкрепата си. Както е известно, Гергов е миноритарен партньор и член на Надзорния съвет на медията.

По отношение на кадровата политика, Станчев коментира, че тези, които решат да напуснат телевизията в бъдеще по примера на Ани Цолова, Виктор Николаев и Ани Салич, ще съжаляват.

„Амбицията ми е Би Ти Ви да стане дом на най-талантливите, които ще могат да се развиват спокойно. Искам да привлека и хора от други медии“, коментира новият шеф на Би Ти Ви.

Станчев определя слуховете, че гръцката „Антена“, където досега той бе мениджър, планира да купи Би Ти Ви, като спекулации. „Когато мениджър от международна компания отива в друга, това са обичайните спекулации. Спомням си, че когато отидох в Нова тв от RTL, цяла година се въртяха слухове, че немската групировка ще купи българската телевизия. Категорично мога да заявя, че СМЕ стои твърдо зад „Би Ти Ви медиа груп“ и българските си проекти“, допълва той.

Прочетете цялото интервю ТУК.

Инфо: Агенция ПИК

Коментари (0)

Публикувано в на 21 януари 2014 г.