Новият шеф на БНР Радослав Янкулов: Дайте ми 100 дни!

СЕМ избра Радослав Янкулов за генерален директор на БНР – какво да очакваме?

Съветът за електронни медии избра Радослав Янкулов за генерален директор на Българското национално радио с гласовете на четирима от петчленния състав на регулатора. Янкулов получава тригодишен мандат да управлява след оспорвана надпревара с 11 претенденти за поста, а финалисти в двустепенното гласуване бяха и Иво Тодоров, Гергина Дворецка, Диана Димитрова и Бойчо Кулински.

По време на процедурата по избора шефът на СЕМ – доц. Георги Лозанов подчерта, че Радослав Янкулов принадлежи едновременно на БНР като биография, но и на моделите на новото радио в прехода.

Нещата, които ще се случат, ще бъдат добре приети и в името на хората, които работят в радиото, и за радиото, заяви новоизбраният генерален директор на БНР в ефира на „12+3” часове след огласяването на решението на СЕМ. Аз много обичам радиото, защото то ме е създало. Ние трябва да се чувстваме добре в това радио, в студиата, на терените, където правим репортажи и аз мисля, че сме в състояние да го постигнем. Помолих за толеранс от 100 дни. Тези 100 дни ще ми помогнат да се опознаем още по-добре, да си кажем това, което ни радва и притеснява, и след това заедно ще решим какво да променям, коментира Радослав Янкулов.

Новият генерален директор на БНР ще стъпи в длъжност на 29 май. Янкулов е познат на слушателите като водещ на спортни емисии и на предаването „Хоризонт за вас“. Той е бил директор на едни от първите частни радиостанции в България – Радио „Експрес“ и Радио „99“, както и директор на „Радио Спорт”. Радослав Янкулов заложи в концепцията си опростена структура за повече функционалност, повишаване на възнагражденията на работещите в БНР, промяна на рекламни тарифи за осигуряване на ръст на приходите за медията, взаимодействие с други медии и зала за пресконференции, в която да се канят интересни гости. Новият мениджър на обществената медия предвижда още училище за радио, което да е съперник на Факултета по журналистика, а директорите на програми да имат рубрика в ефира, който ръководят.

Инфо: BNR.bg

Коментари (0)

Публикувано в на 26 май 2013 г.