Новият блок Cartoonito по Boomerang – вече и в България! с онлайн видео и снимки

Новият блок Cartoonito по Boomerang – вече и в България!

Картунито (Cartoonito) – британският телевизионен продукт за деца в предучилищна възраст между 3 и 6 години стартира в България на 12 октомври.

Картунито ce излъчва по Boomerang като едночасови и двучасови рубрики от предавания. Част от поредиците са Банани с пижами и Jelly Jamm.

Cartoonito стартира с разнообразно съдържание, част от което са новите епизоди на една от водещите детски анимации Банани с пижами. Продуцирана от Southern Star Entertainment/Southern Star Singapore (част от Endemol Group) в сътрудничество с Australian Broadcasting Corporation, известната и обичана поредица ще се впише добре в блока за малчугани Cartoonito.

Банани с пижами представлява нова пъстроцветна компютърно генерирана анимация. Нови сюжети, нови песни и поводи за смях ще развеселят аудиторията. Обичаните банани с пижами B1 и B2  и техните приятели плюшените мечета  измислят щуротии в магичния свят на Къдълстаун. В поредицата ще бъдат представени и някои нови герои: Топси – нахалното кенгуру; Чарли – изобретателната маймунка; Педро – безгрижното прасенце и Бърнард – мъдрото куче.

Банани с пижами:

banani_s_pijami

Друга дебютна програма на Cartoonito е Jelly Jamm –  3D анимационна поредица, ко-продуцирана от испанските компании Vodka Capital, 737 Shaker и RTVE (Radio Television Española). Jelly Jamm е комедийна поредица, която е посветена на приятелството и музиката и следва приключенията на петима герои, които живеят на магичната планета Джамбо. Бело и неговите приятели Рита, Гумо, Мина и Онго са симпатичните герои, които със своите забавни приключения се учат да живеят в хармония един с друг на прекрасната музикална планета Джамбо.

Jelly Jamm:

jelly_jam

Редица други анимации за предучилищната аудитория на блока, предвидени за 2012, ще бъдат обявени през следващите няколко месеца.

В България и останала част от Европа в блока Cartoonito ще бъдат представени и  шест симпатични героя Лоли, Бабъл, Куба, Спайк, Тинг и Ринго. Героите, известни под името Cartoonitos, представят програмата на канала в паузите и допринасят за неговата неповторима идентичност.

Ето ги и тях:

cartoonitos

Блокът Cartoonito ще бъде ясно разграничен в програмата на канала. Той ще бъде време, в което децата на вързаст между 3 и 6 години и техните родители ще могат да гледат едни от най-добрите програми за съответната аудитория в Европа, Близкия изток и Африка, както и местни продукции. Моделът ще бъде подобен на канала Cartoonito във Великобритания, който излъчва успешно местни продукции като Go and Be a Grown Up и Cartoonito Karaoke.

Консолидираните усилия на Turner Broadcasting в областта на телевизионната продукция, насочена към деца в предучилищна възраст, са знак за нова фаза в развитието на детското портфолио на компанията. Очаква се Cartoonito да бъда първа стъпка на малчуганите към добре познатите детски канали на компанията Boomerang и Cartoon Network.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 октомври 2011 г.