Нови участия на баскетболните ни национали – директно по БНТ

Баскетболната програма на БНТ продължава с турнира за Наградата на София. Нашият тим играе в три мача от петък до неделя

След като вече излъчи първите четири контролни срещи на националите, БНТ в тази баскетболна седмица ще покаже и трите двубоя на държавния тим от 40-ото юбилейно издание на турнира за наградата на София. Това е едно от най-старите състезания в Европа, като първото му издание е още в началото на 50-те години на миналия век.

Тази година съперници на България са отборите на Беларус, Кипър и Черна гора, които за разлика от нашия тим не успяха да се класират за финалите на европейското първенство в Полша от 7 до 20 септември.

Въпреки това се очакват оспорвани мачове, като единствено отбрът на Кипър на пръв поглед няма шансове да „вземе ръка”.

Надпреварата в зала „Универсиада” ще бъде изключително важна за старши треньора Пини Гершон и неговия щаб и се очаква още след нея някои от повиканите в разширения щаб да започнат ваканцията си.

Друго важно събитие, което баскетболните запалянковци у нас чакат с голямо нетърпение, е дебютът на Васил Евтимов. Българинът с френски паспорт игра важна роля в отбора на „петлите” на европейското в Турция преди осем години, но тзи година получи разрешение да играе за родината си. Той пропусна първите четири контроли заради стара травми в петата, но сега е готов да помага с огромния си опит.

Преките предавания от зала „Универсиада” са в:

• петък от 17.55 България – Беларус по БНТ1 и по БНТ САТ
• събота от 20.45 България – Кипър по БНТ САТ
• неделя от 20.45 България – Черна Гора по БНТ САТ

След турнира за наградата на София следва едноседмична почивка от контролни срещи за националния ни тим, а на 17 и 18 август е „гвоздеят” в програмата – контролите с европейския шампион Русия, които също ще бъдат предавани пряко по БНТ!

Коментари (0)

Публикувано в на 5 август 2009 г.