Нови премиери на NatGeo Wild в седмицата 10 – 16 август

Очаквай по НатДжио Уайлд в седмицата 10 – 16 август

Зоо-спасители, втори сезон
10-ти август, 20:00 часа

Оказва се, че освен застрашените животински видове, много животни, живеещи в домашни условия и не само, са обект на множество заплахи.

Водещите Мат Бейкър и Микаела Стракан и през втория сезон на „Зоо-спасители” ще продължат да ни представят отговорната работа на специализирани екипи по спасяване и защита на животните във Великобритания и по света.

В първи епизод на новия сезон, Микаела ще ни пренесе в Калифорния, където помага на наранен тюлен, докато в НюКасъл ветеринарът Джейсън Атертън прави спешно цезарово сечение на куче, а в Бистрол специализиран спасителен екип се опитва да спаси живота на три понита, отгледани в животозастрашаващи условия.

Новият сезон ни представя в детайли работата на ветеринари, биолози и други специалисти, водени в работата си единствено от голямата си любов към животните.

Най-чудноватите динозаври
16-и август, 18:00 часа

Преди милиони години, океаните и земите са били дом на ожесточени хищници.

„Акулата – чудовище” Мегалодон е тежала над 50 тона и умерените води във всички краища на света са предлагали перфектни за нея условия за живот.

Прасета – убийци, наричани Ентеледонти, са обикаляли из земите на Северна Америка помитайки всичко, което им се изпречи на пътя.

Още по-опасни са били съперниците им, Хайенодоните, с прякор – Зъбът Бръснач. Прадедите на хиените, които и днес не са от най-милите животни, някога са били най-опасните хищници на земята. Хищни птици тероризирали всичко живо, нападайки жертвите си с огромните си човки.

С неввероятна анимация, „Най-чудноватите динозаври” ни отвежда в незапомнени времена. Чудовищните творения придобиват форма пред очите ни с невероятна прецизност, възможна единствено благодарение на съвремненните техника.

Анимацията във всеки епизод е подкрепена с демонстрация и изучаване на забележителните изкопаеми находки. Изследва се също отпечатъкът, който динозаврите са оставили като наследство на съвременните си братовчеди.

Незабравимо пътешествие в един вълнуващ свят, белязал историята на нашата планета.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 август 2009 г.