Нови предавания и поредици от National Geographic Channel

ПРЕМИЕРИ през НОЕМВРИ – NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

Да убиеш Кенеди (1×120)
неделя, 17ти ноември, 20:55 часа
премиера

Годината е 1959-та. Двама мъже са изправени пред повратни моменти в живота си. Единият е във Вашингтон, Колумбия и е на път да обяви кандидатурата си за президент на Съединените щати. Другият е в посолството на САЩ в Москва и възнамерява да се откаже от американското си гражданство завинаги. Тези събития, които привидно нямат връзка, повеждат мъжете по унищожителен път, който ще промени хода на историята. „Да убиеш Кенеди” на National Geographic е продуциран от Scot Free Productions по едноименния бестселър на Бил О’Райли и Мартин Дъгард и проследява развитието на събитията, които ескалират в един от най-шокиращите атентати за Америка – убийството на Президент Джон Кенеди от Лий Харви Осуалд. В ролите: Роб Лоу (Президент Кенеди), Джинифър Гудуин (Жаклин Кенеди), Уил Ротхар (Лий Харви Осуалд) и Мишел Трактенбърг (Марина Осуалд). Филмът разкрива върховете и спадовете на два житейски пътя, които в един момент се пресичат и това води до не едно, а две ужасяващи убийства, които ще потресат един народ и ще отбележат края на една епоха. Премиерното излъчване на „Да убиеш Кенеди” е през ноември по National Geographic в Съединените щати и по цял свят – в 171 държави на 38 езика – в деня на 50-тата годишнина от смъртта на Джон Кенеди.

Джон Кенеди: 7 съдбоносни дни
неделя, 3ти ноември, 20:55 часа
Премиера

Поредицата отразява конкретни събития, които са променили Кенеди завинаги – от загадъчно заболяване, което едва не отнело живота му на 16-годишна възраст, до героичното спасяване на живота на десет войници по време на Втората световна война и прословутата му среща с една незабравима холивудска сирена. Разкрития, направени в интервюта с роднини, съветници и близки довереници на Кенеди, изграждат представа за величието на един от най-паметните и именити политици.

Последните часове на Кенеди
неделя, 10ти ноември, 20:55 часа
премиера

Това е цялостен поглед към 24-те часа, в които историята излезе от релси. „Дийли Плаза” е в епицентъра на нашия разказ, но ударната вълна се разпространява много по-далеч. Ако убийството е камък, хвърлен в езеро, то филмът проследява концентричните вълни, които обхващат земното кълбо, разкривайки един културен катаклизъм посредством уникални телевизионни похвати.

НОВИ ПРЕДАВАНИЯ

Куфар за края на света 2 (6×60)
от 12ти ноември, всеки вторник от 21:55 часа
премиера на новия сезон

Това е поредица за обикновени хора, които стигат до крайности, за да се подготвят за природни, изкуствени или космически заплахи за планетата. Колоритни личности трупат купища оборудване, храна и други провизии. Разглеждаме ситуациите и през призмата на науката, за да разберем колко е вероятно катастрофата да настъпи и дали тези хора са достатъчно добре подготвени за нея. Двама души или семейства във всеки епизод… изключителни герои с невероятни планове за подготовка и защита. Те очакват катаклизма.

Разглоби ме (10×60)
от 20ти ноември, всяка сряда от 20:55 часа
премиера на новия сезон

Предаването изправя един срещу друг два екипа от авто-механици, търсещи коли, които да купят, разглобят и продадат на части. Всеки бърза да се спазари и продава усилено, за да реализира печалба. Могат ли да спечелят пари от скрап?

Магистрала през ада 2 (8×60)
от 20ти ноември, всяка сряда от 21:55 часа
премиера

Този реалити сериал ще ви покаже как работят и живеят шофьорите от „Пътна помощ” на връх Донър, докато се съревновават за поръчки и се борят за оцеляването си. По време на непрекъснатите зимни бури, всеки от тях може да поеме до 15 сигнала на ден. Всяко обаждане крие различна история – отчаяни семейства, затънали в снега, шофьори на камиони или туристи, които искат единствено да се спуснат живи от върха. Служителите от „Пътна помощ” трябва да свършат трудната работа, докато успокояват бедстващите.

Снимачните ни екипи ще си послужат с многобройни малки камери с висока резолюция, монтирани върху камионите на службата, включително зад предното стъкло и на крана за изтегляне на коли. Други камери ще бъдат разположени на стратегически участъци от пътя, където колите редовно се пързалят и настъпват инциденти. Те ще заснемат всяка рискована ситуация, всяко произшествие и всяка смела спасителна акция в суровите зимни условия на прохода „Донър”.

Арестувани зад граница 9 (10×60)
от 14ти ноември, всеки четвъртък от 21:55 часа
премиера на новия сезон

Деветият сезон на „Арестувани зад граница” продължава да разказва историите на западни туристи, които се борят за оцеляването си, задържани в едни от най-опасните райони в света. Независимо дали са внесли наркотици или просто са били отвлечени, истинските им истории ще ви държат в постоянно напрежение.

Забележка: Поредицата ще започне с епизода „Арго” (Този специален епизод от хитовата поредица „Арестувани зад граница” ще разкаже историята от наградения с Оскар филм „Арго”. Бившият агент от ЦРУ, царят на прикритието Антонио Мендез, чиято роля във филма се изпълнява от Бен Афлек, ще разкаже как в разгара на иранската заложническа криза е намислил дързък план да спаси шестима дипломати, избягали от посолството на САЩ в Техеран. В опита си да съчини история, която ще му позволи да влезе в Иран и да изведе дипломатите от страната със самолет, Мендез бил осенен от невероятна идея – да се престорят на екип от холивудска филмова продукция. Звучало налудничаво, но това бил единственият възможен план. Мендез нямал избор и се отправил на най-рискованата мисия в кариерата си.)

Под Прикритие САЩ (6×60)
от 1ви ноември, всеки петък от 21:55 часа
премиера

Награденият продуцент Мариана ван Зелер разкрива отблизо подземните мрежи, криминалните банди и странните субкултури на САЩ. Със скрити камери и специален достъп, тя ще навлезе в периферните им светове и ще разбере как действат тези групировки. Ще последваме Мариана и съпруга й, операторът Дарън Фостър, докато се внедряват в най-потайните общности и навлизат в непознатите дълбини на подземния свят. Те ще открият нови светове, които ще ви шокират и изумят.

Спасители на бойното поле (6×60)
от 29ти ноември, всеки петък от 20:55 часа
премиера

Отчасти войници, отчасти лекари, безспорни герои. Те навлизат с хеликоптери в разгара на битката и често се изправят срещу непосредствени вражески заплахи, за да спасят тежко ранените. За първи път ще чуете как тези смели пилоти се чувстват далеч от дома, докато защитават страната си.

Умопомрачително! (1×60)
сряда 6ти ноември, 21:55 часа
премиера

„Умопомрачително!” е като инструкция за употреба на най-сложната машина, разработвана някога – вашият мозък. Може би си мислите, че знаете какво върши мозъка ви, но истината е, че всички сме просто пътници, а той е шофьорът. В това интересно и забавно предаване, Робърт Люелин и неврологът Бурс Худ използват изумителни експерименти на живо, записи със скрита камери, домашни тестове и модерна анимация, за да разкрият бурята от несъзнателни процеси, която бушува в човешкото съзнание. В „Умопомрачително!”, целият свят е лаборатория, а вие, неподозиращите хора от обществото, сте съвършените морски свинчета.

Жокер (1×60)
сряда, 13ти ноември, 21:55 часа
премиера

Дръмънд Мъни-Коутс потегля на мисия, за да разкрие тайните на майсторската игра и фокусите с карти използвайки един от най-старите трикове в света – „тук има, тук няма”. Дръмънд ни запознава с други изкусни играчи и илюзионисти, които обменят опит и обсъждат психологическия аспект на техниките си. Най-накрая, самият той замисля най-амбициозния си фокус досега.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2013 г.