Нови филми по Viasat History през януари – виж тук!

Среща с Джон Ву
Оригинално заглавие: Crossings: John Woo
Жанр: Документален
Държава: Хонг Конг
Година на продукция: 2004
ЕКСКЛУЗИВНО!
Премиера на 3 януари по Viasat History

Джон Ву е считан за най-успешния азиатски режисьор в Холивуд за всички времена. Прочут със спиращата дъха хореография на екшън сцените с балетни престрелки и бликащи рани, филмите на Ву често са изпълнени с трагизъм и сантименталност. Основни теми в тях са предаността и честа и мястото на героят единак в един свят, изпълнен с корупция и насилие. Ще видите необикновената история на Джон Ву, неговия живот и време – с безпрецедентни подробности, включвания на Ву от Щатите и Хонконг и мненията на наставниците и приятелите на Ву, с чиято помощ ще проследим вдъхновяващата история на издигналият се от нищото уважаван холивудски екшън режисьор.

Групата от Хамбург
Оригинално заглавие: The Hamburg Cell
Жанр: Драма, Документален
Държава: Великобритания
Година на продукция: 2003
Режисьор: Antonia Bird
Премиера на 4 януари по Viasat History

Английският филмов режисьор Антония Бърд предлага смразяващо изследване на корените на екстремизма с тази прочувствена драматизация на събитията, довели до 11 септември 2001 г. Зиад Джарах е може би най-слабо религиозният и най-колебаещият се от хората на “Ал Кайда”, която завинаги промени начинът, по който света гледа на тероризма. В този филм зрители ще проследят стъпка по стъпка Джарах и неговата група от религиозни фанатици по пътя към превземането на полет 93 и всяването на ужас в сърцата на хората, дръзнали да оспорят радикалните им виждания.

Господарят на Сипан
Оригинално заглавие: The Lord of Sipan
Жанр: Документален
Държава: Испания
Година на продукция: 2008
ЕКСКЛУЗИВНА ЕВРОПЕЙСКА ПРЕМИЕРА!
Премиера на 11 януари по Viasat History

Документалният филм представя културата на мочите, развила се по източното крайбрежие на Перу между 100 г. пр.Хр. и 600 г. от н.е. Това е една относително неизвестна цивилизация, която изчезва, след като достига своя разцвет. Днес обаче почти всички са чували за мочите благодарение на направените през последните две десетилетия открития. Разкопките продължават и великолепието на тази древна култура все така изумява света.

Забравените наводнения
ЕКСКЛУЗИВНА ЕВРОПЕЙСКА ПРЕМИЕРА!
Премиера на 17 януари по Viasat History

Филмът е за наводнението, причинено от преливането на Бристолския канал през 1607 г. – сред най-големите природни бедствия, сполетявали някога Великобритания, което някои учени определят като цунами.

Избери Viasat History от сходните публикации по ключова дума, за да прочетеш за още от премиерите през месеца.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 декември 2010 г.