„Нова“ помага на Disney Channel да си намери рекламодатели

Walt Disney избра „Нова телевизия” за партньор при рекламните продажби на Disney channel в България

Компанията Walt Disney в България обяви, че „Нова телевизия” ще бъде неин партньор по рекламните продажби, отговорен за всички продажби на ефирна реклама и спонсорства по Disney Channel – канал, ориентиран към децата и цялото семейство.

Според условията на сделката отделът за рекламни продажби на „Нова телевизия” ще бъде ексклузивната точка за контакт с потенциални клиенти, който ще работи тясно със собствения отдел по продажбите на Disney Channel при предоставянето на рекламни пакети, съобразени с нуждите на клиентите.

Барнъби Ротуел, директор на отдела за рекламни продажби на Disney Channel за Централна и Източна Европа, коментира: „Disney Channel е водещ детски канал още от пускането си през миналата година. Ние предлагаме на марките шанс да се възползват от възможността за успех и да ангажират вниманието на зрителите. Изключително сме щастливи, че ще работим с „Нова телевизия”, чийто опит на българския пазар ще е безценен в стремежа ни към още по-големи успехи и в желанието ни да предоставим на рекламодателите и партньорите си възможност да се възползват от силата на марката Disney и необхватните възможности, които предлага The Walt Disney Company.“

Якоб Андерсън, главен изпълнителен директор на „Нова телевизия”, коментира: „Изключително сме щастливи, че ще се партнираме с Disney Channel – най-популярният детски телевизионен канал в България, за да предоставим на потенциалните клиенти един отличен пакет от възможности за реклама и спонсорство. Нашият екип за рекламни продажби има огромен опит, изграден през годините на работа за нашите канали. Този опит ще бъде използван, за да запознаем марките с възможностите за работа с Disney Channel.“

Disney Channel е ориентиран към две възрастови групи от зрители – деца на възраст от 2 до 5 години, и деца на възраст между 6 и 14 години. Освен пълната с хитове програма на Disney Channel, каналът предлага и всекидневен програмен блок, наречен Playhouse Disney, който съдържа разнообразни забавни и образователни предавания за деца в предучилищна възраст. Каналът е локализиран за нуждите на пазара, като е дублиран на местния език.

•        Disney Channel EMEA  е най-успешната група от детски телевизионни канали в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) с 59 канала и/или излъчвания в 121 държави на 21 езика.

През 2009 г. Disney Channel бе обявен за водещ детски канал в 7 държави/територии в EMEA. Disney Channel продължава бързо да се развива в нови пазари в региона, като играе ключова роля за налагането на марката Disney сред нови потребители.

В глобален аспект портфейлът от канали, управляван от Disney Channel, е наличен в 169 държави/територии** с 63 видео-излъчвания на 33 езика. Това представлява общо 94 канала.

* Включително Jetix и Jetix Play

** Моля, обърнете внимание: Определението за канал се базира на индивидуализация. Даден канал се отчита като отделен канал ако: 1) има отделно видео-излъчване или 2) отделен език (език, който е ориентиран към определена държава; ако обаче има два или повече езика в една и съща държава или държави с еднакво видео-излъчване, каналът се брои като един)

•        The Walt Disney Company (TWDC) е водеща диверсифицирана компания за забавление и медии с пет бизнес сегмента: медийни мрежи, паркове и курорти, студийно забавление, потребителски продукти и нейната интерактивна медийна група.

TWDC присъства в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) от повече от 70 години и има дейност в 23 държави с над 5,500 служители. Сред последните успехи на TWDC като водещ филмов дистрибутор в региона са филми като „Up“ на Disney/Pixar и 3D блокбъстърът „Alice in Wonderland“ (Алиса в страната на чудесата). Като един от водещите доставчици на телевизионно съдържание в Европа, TWDC разпространява телевизионни програми и канали с и без марката на Disney, включително ESPN канали и хитови сериали като „Lost“ (Изгубени), „Desperate Housewives“ (Отчаяни съпруги), които се нареждат в топ 10 на американските сериали за младежка аудитория във Франция, Германия, Италия и Великобритания.

Disney Channel навлезе в региона през 1995 г. и продължи да се развива успешно до 2009 г., когато Disney Channel бе пуснат на още 15 територии в EMEA, с което достигна до над 58 милиона домакинства. Заедно с Disney XD, новят канал, ориентиран към момчетата, но подходящ и за момичета, който бе пуснат на 13 територии в ЕМЕА през 2009 г., броят на каналите с марката Disney в EMEA достигна 53 на 20 езика в 109 държави и над 70 милиона домакинства. Disneyland Paris непрекъснато се разраства от откриването си през 1992 г., а двата му парка в момента са водещата туристическа дестинация в Европа.

Коментари (10)

Публикувано в на 20 май 2010 г.