„Нова“ показва скандални богаташки имоти в събота и неделя!

Събота и неделя, 9 и 10 октомври, 19:30 ч. в „Темата на Нова”:
Дали богатите ще заплачат?
автор: Диляна Гайтанджиева

В два поредни дни „Темата на Нова” ще покаже богатите българи с имоти в най-елитните столични квартали. И не само там…

След  акцията на Националната агенция за приходите по въздуха, екип на Нова ТВ направи проверка и по вода. Резултатът  – Диляна Гайтанджиева откри цяло незаконно митничарско селище на брега на язовир Ивайловград.

Селището официално не съществува на картата на България. Може да бъде открито само ако пътувате с лодка по язовир Ивайловград, около брега на който се намира т.нар. митничарско селище. Язовирът е държавна собственост и се стопанисва от НЕК. Въпреки това се ползва като частен – достъпът до него е невъзможен за гражданите, тъй като е опасан с огромни имения, с триметрови огради, телени мрежи, частни кейове и рибарници.

Незаконните вили тук са 45 – те са в чашката на язовира, т.е. построени са върху изключителна държавна собственост, без разрешителни. Собствениците им са митничари, служители на „Пътни такси и разрешителни“ и бизнесмени от София и Свиленград.

При опит да бъдат заснети от камерата на Нова ТВ при едно от именията на брега на язовира екипът беше „арестуван“ от частна охрана на една от вилите…

И още нещо скандално – тъй като тези вила са незаконни и не съществуват – поне за общината, а собствениците им не плащат данъци и такси, това е една от причините да не се узаконяват, е версията на местните власти. Въпреки че са незаконни, те получават от НЕК и електричество, и питейна вода – със знанието на държавата.

Нелегално митничарско селище, 07 октомври 2010, Календар Нова Тв

Коментари (0)

Публикувано в на 8 октомври 2010 г.