„Нова“ пита Ричард Клайдерман: как се продават 90 млн. албума?

Събота, 17 април, 19:30 ч. в „Темата на Нова”:

Клайдерман в София

автор: Ваня Дикова

Ричард Клайдерман е може би най-популярният съвременен пианист. Според критиката просто, защото съумява да намери успешна за продаване формула. За феновете това се дължи на гения, съчетал класическото звучене на пианото с модерната поп музика. В репертоара си френският виртуоз включва песни, изпълнени от  звезди като Мадона, Стиви Уондър и Майкъл Джексън.

„Моята музика съчетава два стила, казва пред Нова ТВ музикантът. Тя е едновременно класическа и популярна, общодостъпна за широката аудитория. Аз се опитвам да влагам в нея цялата си чувствителност и да бъда колкото се може по-откровен с публиката. А успехът ми се дължи на комбинацията между три елемента – първо пианото, второ моят репертоар и не на последно място моето изпълнение, моята чувствителност. Надявам се да успеем да продължим така, върви добре вече 30 години и дай боже да има още.”

Години след като „Балада за Аделин” донася на Клайдерман определението „човекът, направил най-много за популяризирането на пианото след Бетовен”, виртуозът вече има зад гърба си 90 милиона продадени албума и концерти във всички краища на света…

Виж Richard Clayderman – Balada para Adelina (1998):

Коментари (0)

Публикувано в на 16 април 2010 г.