Нов музей на комунизма (социализма) отваря врати

Министър Рашидов: Това правителство ще вкара социализма в музея!

На 16 септември, а не на 19-ти, ще бъде откриването на Музея на социалистическото изкуство в София. Това обяви в сутрешното шоу на TV7 “Бодилник“ министърът на културата Вежди Рашидов. Така стана ясно и че той се е отказал в името на музея да се съдържа думатата тоталитарно.

„Това правителство ще вкара социализма в музея“, заяви още министърът. Според него младото поколение не знае нищо за комунизма и така ще може да го види в този нов музей. Министър Рашидов подчерта, че много неща от тази епоха са разграбени, унищожени или претопени, но той коментира, че историята трябва да се запазва, независимо дали е добра или лоша.

Министърът на културата Вежди Рашидов коментира и желанието на финансовия министър Симеон Дянков догодина да бъдат отпуснати повече пари за култура. Според него министър Дянков разбира добре смисъла от културата и какви приходи може да носи тя на България като дестинация на културен туризъм и това е причината за това желание.

Министър Рашидов говори и за ниските пенсии от 100-200 лв. на големи български творци. Според него това е недопустимо и те заслужават да изживеят старините си достойно. „Не може един професор, един голям артист да получава по-малко от един среден милиционер, нали?“, заключи министър Рашидов.

Вижте повече подробности тук:

http://tv7.bg/bodilnik/news/887322.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/887332.html

Коментари (0)

Публикувано в на 26 август 2011 г.