Нощният слалом от световното по ски онлайн на живо по интернет с онлайн видео и снимки

Нощният слалом от световното по ски онлайн на живо по интернет


Нощният слалом в Шладминг отново по БНТ

На 24 януари БНТ1 ще излъчи на живо нощния слалом, част от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Въпреки че Венген и Кицбюл си остават класиката в алпийските ски, един млад слалом се опитва да бъде „състезанието на годината”. Нощният слалом в Шладминг съществува само от 16 години, но вече е една от най-големите атракции в Световната купа. Всяка година на пистата Планай, която не е високо в планината, връхната ú точка е на скромните 962 метра над морското равнище, се събират средно по 50 хиляди зрители, които правят шоу като на бразилски футболен стадион.

Домакините са много ревниви и към имената на победителите и засега успяват да печелят повече от „чужденците” – девет първи места за Австрия, шест за останалия свят. Това е и любимата писта на Бени Райх, който е единственият с три победи на Планай, а освен това има още две втори и едно трето място. Тази година, обаче, нито Бени, нито миналогодишният победител Жан-Батист Гранж са в най-добра форма и фокусът ще бъде върху битката между Ивица Костелич и Марсел Хиршер, която е не само за първото място в Шладминг, но и за големия кристален глобус.

Дали Хиршер ще се отърве от лошия късмет или ще бъде дисквалифициран в трети пореден слалом и ще успее ли Ивица да вземе малката купа в слалома в зеленото сърце на Щирия? Отговорите в прякото предаване на БНТ1 – първият манш започва в 18:35 часа, а вторият в 21:35 часа!

Гледай на живо: http://tv.bnt.bg/

Коментари (0)

Публикувано в на 24 януари 2012 г.