„Нощни птици“ отива на кино с онлайн видео и снимки

„Нощни птици“ отива на кино

„Нощни птици” представят най-интересното от Киномания

Гости в студиото са Владо Трифонов и Памбос, и неговите танцьори

Нощни птици” отива на кино, кани и зрителите си! И тази година „Киномания” ще изпълни ноември със смисъл и развлечения и си струва да се ориентираме предварително. Тази неделя Искра Ангелова ще говори за по-интересното, за онова, което не бива да се пропуска, за най-вдъхновяващите, най-провокативните и най-любопитните филми с програматора на фестивала Владо Трифонов.

72 филма са обединени в 9 програми и 2 ретроспективи. Ще можем да видим последните шедьоври на световното кино – най-новите произведения на Уди Алън, Карлос Саура, Клинт Ийстуд, Джим Джармуш и Никита Михалков, като голяма част от тях са с международни награди от най-престижните фестивали в Кан, във Венеция… Ще бъдат представени и носителите на „Оскар“, „Златен глобус“, „Сезар“ и „Гоя“.

Програмите са с азиатско, италианско, британско, анимационно, латиноамериканско, френско и българско кино, като има панорама с  филми на Куросава и музикални заглавия.  „Фестивал на фестивалите” пък представя най-нашумелите и наградени заглавия от последната година, а има и ретроспектива на корееца Парк Чан Уук, детска програма и документални филми.

Поради специалния акцент върху латиноамериканското кино в студиото ще дойдат Памбос и неговите танцьори, за да помогнат за екзотичната атмосфера. „Нощни птици” е в неделя вечер по БНТ, от 23:45 ч..

Коментари (0)

Публикувано в на 11 ноември 2010 г.