Нина Никол обра овациите с филм за Кан, топ звезди идват у нас

Нина Никол разказва в ЕЛИТ за срещата си с Тарантино

Брус Уилис и Никалъс Кейдж кацат у нас догодина

Вълнуващи подробности около резговора си с Куентин Тарантино и фестивала в Кан ще сподели в интервю Нина Никол неделя вечер в ЕЛИТ по БНТ1.

Блондинката е единствената родна телевизионна журналистка, която за шеста поредна година направи филм за най-известния филмов форум в света.

За сценария си и режисурата на 30-минутната лента, която се излъчи по 7 телевизии у нас, Нина Никол получи плакет и благодарствено писмо от Клемент Лемоан – директор на пресцентъра на фестивала. В интервюто за ЕЛИТ тя споделя за срещата с любимия си режисьор Куентин Тарантино.

“Той беше седнал съвсем сам на кафето в хотел Карлтън. Минах два пъти покрай него и на третия не издържах и го заговорих. Куентин беше много впечатлен, че и аз съм режисьор, дори каза, че се надява пак да се срещнем, но по работа. Наистина страхотен и много земен човек”, вълнува се журналистката.

Тя прави и интервю с него по повод филма му “Гадни копилета” с Брад Пит, който вече се разпространява и в България.

Лентата на Нина Никол, озаглавена “Кан – гордост… без предразсъдъци” е истинска симбиоза между ретро сцени от фестивала и носталгия по отминалите филми и звезди, и бляскавото и още по-звездното днес.

Журналистката е отредила последната част от филма си на луксозните партита, до които достъпът е строго селектиран. Нина Никол ексклузивно заснема гала-вечерта на Шарън Стоун за борбата й със СПИН, където ВИП-гост е Бил Клинтън. Напористата блондинка получава и покани за коктейлите на Chopard и Моet&Chandon.

Филмът отразява и българската следа в Кан – интервюта с Камен Калев, българската режисьорка Ралица Петрова, която работи в Лондон и чийто филм бе селектиран за седмицата на късометражното кино, писателката с български паспорт Ана Илен Мартел, която е готова със сценарий към книгата си “Махалото”, посветена на гениалния маестро Слав Ростропович и предстои да се заснеме в Холивуд.

Един от най-известните продуценти Ави Лернър пък разкрива, че Брус Уилис и Никълъс Кейдж ще дойдат догодина в България.

В момента филмът на Нина Никол за Кан се превежда на френски език, тъй като е селектиран за излъчване по “Канал +“ през септември.

Снимка: ВИП Комюникейшън

Коментари (0)

Публикувано в на 26 август 2009 г.