Ники Манолов (Мюзик айдъл) ще пее за „Жокер медиа“ и… 100 000 лв.!

Ники Манолов е победителят в „Нова вълна”

Ники Манолов се пребори със силната конкуренция на българския полуфинал на престижния международен конкурс „Нова вълна”, който се проведе вчера в ефира на телевизионното предаване на БНТ „В неделя с …”. Останалите 14 претендента бяха Емилия Валенти, Александър Байчев, Антония Маркова, Цветана Дичева, Мая Кръстева, Анна Овчарова, Теодор Батуров, Елица Наумова, Севинч Ибрахим, Неделяна Христова, Рене Ранев, Мартин Костадинов, Александър Славчев и Станислав Събев.

Журито избра Ники Манолов и Мая Кръстева за супер-финала, който бе кулминацията на конкурса. Към тях се присъедини и избранникът на публиката Мартин Костадинов, който получи най-висок процент от гласуването на зрителите чрез SMS. Тежката дума да определи българския победител, който ще замине за финала в латвийския курорт Юрмала, имаха генералният директор на конкурса „Нова вълна” Александр Румянцев и музикалният продуцент Евгени Орлов.

Победителят Ники Манолов ще има сложната, но и престижна задача да представи страната ни на финала, който ще се проведе между 27 юли и 1 август. Той заедно с още 30 участника от цял свят ще се състезава за големите награди и международно признание на финала в Юрмала. Първата награда на фестивала е 50 000 евро, втората – 30 000 евро и третата е 20 000 евро. Не само наградените, но и всички участници получават широка медийна изява и действителен пазар за реализация на техния талант.

Ники Манолов получава и продуцентски договор с музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа”. Президентите Ованес Мелик-Пашаев и Лияна Мелик-Пашаева зарадваха финалистите и с още една златна възможност за развитието на тяхната кариера – всички бяха поканени да се присъединят към артистите на музикално-продуцентската компания. Това ще им гарантира шансове за изява и спечелване сърцата на публиката.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 април 2010 г.