Ник Фанчули – супер звезда с номинация за Грами пуска в „Ялта“

Английският виртуоз Nic Fanciulli за първи път в Ялта

Английската супер звезда Nic Fanciulli (Ник Фанчули) ще застане зад пулта на Ялта на 23 април.  Известен като един от диджеите със светкавично развиваща се кариера и  забележително талантлив ремиксатор. Още като 16–годишен е наясно, че музиката е негово амплоа и скоро след това става резидент в клуб Class в родния му Кент. От там стартира и бляскавата му кариера, а доказателство са местата, на които е бил резидент – Turnmills, Ministry of Sound, Space, Pacha до култовия The End в Лондон през 2008г., където компания му правят светилата Laurent Garnier и Sven Vath.

Съвместният му работа с Andy Chatterley под името Skylark, а също познати и като Buick Project е повратната точка в кариерата му. Талантът му на ремиксатор е вече повече от явен, а на майсторския му подход се доверяват световни денс икони като Kylie Minogue, Timo Maas, Tears for Fears, Deep Dish, Underworld, Chiapet, Deepsky. И поредното признания не се забавя – номинация за Грами през 2007 за най-добър ремикс – “Damage” на Tiefschwarz и Tracey Thorn.

През 2007г. излиза и първият албум на Skylark I-Panic, за който Laurent Garnier не пести похвали, а пресата е повече от ласкателна. След това всеки нов рилийз на Nic Fanciulli се превръща в безспорен хит, а последния Two Dots е сред любимите на големия Pete Tong.

Nic Fanciulli е и собственик на Saved Records, един от най-високо ценените музикални лейбъли, продуциращ имена като Zoo Brazil, Paolo Mojo, Alex Smoke, Paul Woolford и много други.

Билети за партито могат да бъдат закупени в мрежите на Еventim и Ticketstream, както и от Белия бар в Ялта..

Виж James Zabiela & Nic Fanciulli @ EXIT Festival 2009:

Коментари (0)

Публикувано в на 15 април 2010 г.