NFL-NFLPA се съгласява с промяна в протоколите за сътресениеCNN

Националната футболна лига и Асоциацията на играчите на NFL се съгласиха Актуализирайте протокола за сътресение на лигата в събота.

Решението следва преглед на реакцията на куотърбека на Маями Долфинс Туа Таговайлоа при контузия на 25 септември. Таговайлоа получи контузия на главата и по-късно беше освободен да влезе отново в игра. По-късно 24-годишната Даговайлова беше хоспитализирана с мозъчно сътресение.

Лигата и съюзът съвместно обявиха констатациите от прегледа в събота.

Според новите протоколи играчите не могат да се състезават, ако изпитват атаксия, която описва липса на координация, причинена от лош контрол на мускулите.

Съвместното изявление описва резултатите и констатациите от техния преглед на нараняването на Таговайлоа, както следва:

„Дори ако разследването установи, че медицинският персонал на екипа и несвързаните медицински специалисти са следвали стъпките на писмения протокол, NFL и NFLPA признават, че резултатът от този случай може да не е бил такъв, какъвто е бил, когато е бил изготвен протоколът.“

„По този начин, както беше направено в предишни случаи, протоколът ще бъде модифициран, за да се подобри безопасността на играчите въз основа на съветите на съответните медицински експерти на страните. По-специално, терминът „атаксия“ е добавен към симптомите на „забрана“. „Атаксия“ се определя като аномалия на баланса/стабилността, двигателната координация или нарушена реч, причинена от неврологичен проблем.

С други думи, ако играч е диагностициран с „атаксия“ от който и да е клуб или неутрален лекар, участващ в прилагането на протокола за сътресение, ще му бъде забранено да се връща в играта и ще получи последващите грижи, от които се нуждае. етичен.“

В мач на 25 септември срещу Бъфало Билс 24-годишният куотърбек падна и удари главата си в пода. Докато се изправяше, той поклати глава, изглеждайки неудобно на краката си Сам се спъна.

Той беше отведен в съблекалнята за тест за мозъчно сътресение, а Делфините обявиха, че е под въпрос да се завърне с травма на главата. Той обаче се върна в игра след почивката и доигра мача.

Неговото завръщане е забележително, тъй като настоящите протоколи за сътресение на NFL гласят, че той не може да се върне в играта, ако покаже „груба двигателна нестабилност“, която може да бъде неврологична.

След мача Таговайлоа каза на репортери, че е куцала с нараняване на гърба – не нараняване на главата – и че е била оценена за сътресение, но е освободена. Старши треньорът Майк Макданиел каза на репортери, че гърбът на Таговайлоа се е „изкривил“ в предишния мач, което е накарало гърбът й да се заключи.

Въпреки уверенията, че това е нараняване на гърба, Асоциацията на играчите на НФЛ започна преглед на неговото справяне с нараняването.

Четири дни по-късно, в мач от най-гледаното време на 29 септември, Таговайлоа беше повален на земята от защитника на Синсинати Бенгалс Джош Дъбоу. Ръцете и пръстите на куотърбека незабавно изпаднаха в ужасяващо състояние, известно като „реакция на фехтовка“, признак на мозъчна травма, и той остана неподвижен на терена няколко минути.

В крайна сметка той беше поставен на табла и носилка и откаран в болницата, където беше диагностициран с мозъчно сътресение.

Озадачаващата контузия и въпросите защо му е позволено да играе доведоха до критики и контрол както вътре, така и извън лигата. Старши треньорът на Балтимор Рейвънс Джон Харбо нарече събитията „удивителни“, докато президентът на синдиката на играчите Дж. Третър каза, че е „възмутен“ от случилото се.

НФЛ и синдикатът на играчите пуснаха своето изявление, в което се съгласиха да актуализират протокола за сътресение. Освен това, като част от разследването, източник потвърди пред CNN, че несвързан консултант по невротравми, участващ в изчистването на куотърбека по време на играта на Bills, е бил уволнен от синдиката на играчите, ход, съобщен за първи път от ESPN. Лекарят на отбора на делфините е разпитан като част от разследването, каза източникът.

READ  Класиране на US Open 2022: отразяване на живо, днешни голф резултати, актуализации от кръг 1 в The Country Club

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.