„Невинен до доказване на противното“ насили 43 деца – Нова ТВ с онлайн видео и снимки

„Невинен до доказване на противното“ насили 43 деца – Нова ТВ


„Доказване на противното” – Истински истории за българското правосъдие:

Петър Асенов-Поро – 43 блудства, грабежи и изнасилвания  на малолетни и непълнолетни момичета, София, 1994-1995

неделя, 14 ноември, 23:00 ч.
автор – Петко Георгиев

Всеки е невинен до доказване на противното, както пише в конституцията – „с влязла в сила присъда”. Какво става обаче докато трае това доказване на противното? И може ли то да продължава вечно?

Защо един човек с повдигнати обвинения за десетки тежки престъпления, с безспорни доказателства и десетки свидетели  се оказва в един момент свободен и на улицата?

Как така се получава, че и доказани престъпници успешно съдят България в Страсбург?

Петко Георгиев предупреждава: „Не съм сигурен дали този епизод може да се гледа от сами млади момичета, но ако те искат да се предпазят от съдбата на жертвите в тази история, нека я гледат заедно с бащите, майките и приятелите си”.

По думите му епизодът е с повишена болезненост и за съдии, прокурори и следователи, защото гледането на подобно дело може да се превърне в един от кошмарите на професионалната им кариера. Защото може да са направили  всичко правилно и всичко по закон, и пак да не успеят да предотвратят извършването на нови престъпления, докато успеят да вкарат виновника в затвора.

Историята започва в началото на март 1994 година. По обяд седемгодишната С. се качва в асансьора на блока, в който живее. Отива на гости, на своя приятелка от по-горен етаж. След С. в асансьора влиза непознат мъж. Пита я иска ли мартеничка и натиска бутона за последния етаж.

Като стигат там, мъжът затиска с ръка устата на детето и го вкарва насила в помещението за чистачки. Насилва я,  взима й златните обеци и малкото пари, които носи. Детето е в шок години наред, а мъжът изчезва…

Подобни неща започват да се случват на десетки деца, млади момичета и жени. В средата на 90-те в София тръгват слуховете за ненаситния и неустоим сериен изнасилвач, който не се спира пред нищо и няма страх от никого…

Коментари (0)

Публикувано в на 11 ноември 2010 г.