Неустоимият поп чаровник Даниел Поутър гостува в България с онлайн видео и снимки

Неустоимият поп чаровник Даниел Поутър гостува в България

Даниел Поутър в България – страхотни концерти в Sofia Live Club

Един от най-чаровните и харизматични поп певци на последното десетилетие ще излезе на българска сцена за цели две вечери – на 3-ти и 4-ти ноември (вторник и сряда другата седмица). Концертите ще се състоят в Sofia Live Club, а билети могат да се закупят в мрежата на Eventim  и Ticketplus. Певецът ще изпълни едни от най-известните си хитове и ще представи последния си албум Under the Radar, който е на пазара от началото на 2009.

Aлбумът Under the Radar е записан в студията на Лос Анжелис, а продуцент е Линда Пери – човекът, който стои зад гърба на големи имена в музикалния бизнес като Гуен Стефани и Кристина Агилера.

За проекта Даниел коментира: Нямах никаква идея какво ще е звученето, знаех само, че песните са добри” – казва бившият цигулар и настоящ певец, композитор и пианист – „но не предполагах, че ще включим толкова китари; също така никога не съм си мислил, че ще бъде електронно. Не знаех, че ще включим струнни инструменти. Но Линда е невероятно гъвкава по отношение на музиката и аз просто трябваше да я оставя да развие идеите си.”

Самата Линда Пери е музикант и автор на песни, известна е с бруталната си откровеност и силно-емоционалното въздействие върху изпълнителите. В албума Under the Radar, тя успява да измъкне всичко от Поутър и да го канализира в изпълнението на живота му.

Невероятният скок на кариерата си, поп звездата предизвиква благодарение на неустоимия хит “Bad Day”. Парчето става най-въртяната песен в Европа през 2005г., достигайки първото място на националните чартове на Великобритания, Германия, Франция, Холандия, Швейцария, Белгия, Дания и Норвегия. Става хит номер 1 и в Канада, Австралия и Нова Зеландия, и се класира в топ 5 на Италия, Австрия, Швеция, Бразилия, Финландия и Южна Африка. Албумът става платинен  в Япония, Великобритания, Ирландия, Франция и Швейцария, и  златен в Австралия, Канада, Сингапур и Тайван.

Подтикнати от небивалия международен успех Warner Bros. Records пускат на пазара албума му в Щатите, където дебютира под No.9 в Billboard Top 200, отново благодарение на “Bad Day”. Сингълът е свален близо 2.5 милиона пъти, отбелязвайки нов връх в продажбите на дигитални сингли в Америка. “Bad Day” оглавява Billboard Hot 100 в продължение на пет поредни седмици, и донася на Поутър номинация за Грами за най-добро мъжко поп изпълнение за 2007. Четвъртият сингъл – “Love You Lately” достига до топ 10 в няколко държави и е добавен като бонус трак в новия му албум Under the Radar.

Ако предходният албум показва опитите на Поутър да открие гласовите си възможности, Under the Radar вече доказва на какво е способен с един рафиниран и креативен глас.

“Best of me” е една от определящите песни в албума: „В общи линии песента казва ‘Приеми ме такъв какъвто съм или ме напусни заради това, няма да се променя.”, коментира Поутър. Други отличаващи се заглавия включват пилотния сингъл „Next Plane Home”,” Whole World Around и Am I Still The One?” (в която Пери прави изключително вокално изпълнение). С целия си албум Поутър заявява любовта си към класическото поп звучене, подплатено с незабравими мелодии и напевни рефрени. Under the Radar разширява предишната пиано палитра и добавя известна доза струнни и електронни елементи. Можете да го намерите в търговската мрежа на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Виж Daniel Powter – Best Of Me unplugged:

Коментари (0)

Публикувано в на 29 октомври 2009 г.